Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är artisterna som ska uppträda under Super Bowl

- 14/01/2019, 16:56

Super Bowl har under årens lopp blivit den mest sedda TV-sändningen i USA – och nu står det klart vilka artister som ska uppträda i halvlek. Det är Maroon 5, Travis Scott och Big Boi som vi får se under årets Super Bowl Sunday.

Super Bowl 2019, vilket är finalmatchen inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll, äger rum söndagen 3 februari. TV-sändningen är den mest sedda i hela USA med 100 miljoner tittare under halvtidsshowen. 

Genom åren har många kända artister uppträtt före matchen samt i halvlek. Förra året såg vi bland annat världsstjärnorna Justin Timberlake och Pink uppträda under Super Bowl. 

Och nu har årets artister äntligen bekräftats. Det är Maroon 5, Travis Scott och Big Boi som vi får se uppträda under det påkostade evenemanget. 

Maroon 5
Maroon 5 är en av artisterna som ska uppträda under Super Bowl. Bildkälla: Stella Pictures

Årets upplaga av tv-sändningen har omgärdats av en del kontroverser. Big Boi är från Atlanta, staden som anses vara centrum för svart musik i USA just nu, och finalen kommer att hållas i hans hemstad. Detta har lett till protester från en del av USA:s afroamerikanska befolkning. 

Trots att tv-sändningen har så många tittare är det många artister som har tackat nej till att uppträda. Detta för att visa stöd för spelaren Colin Kaepernick, som har varit klubblös sedan han protesterat mot rasism genom att knäböja, när nationalsången spelats inför NFL-matcher. NFL har nämligen regler om att det är förbjudet att protestera under nationalsången. På grund av detta har skådespelaren och komikern Amy Schumer uppmanat till bojkott. 

Amy Schumer.
Komikern och skådespelerskan Amy Schumer bojkottar Super Bowl. Bildkälla: TT/AP

Många artister har försökt övertala Travis Scott att inte uppträda, eftersom det vore att godkänna behandlingen av Kaepernick. Stjärnan gick med på att uppträda på ett villkor – att NFL skulle donera en stor summa pengar till en välgörenhetsorganisation som jobbar för social rättvisa. 

Första gången Super Bowl spelades var 15 januari 1967. Det var då en del av en överenskommelse mellan NFL och dess yngre rival American Football League. 

Super Bowl visas söndagen 3 februari. 

Kommer du att titta på Super Bowl?