Alexandra "Kissie" Nilsson har drabbats av ögoninflammation.
Alexandra "Kissie" Nilsson la en ansiktsmask – sedan blev hennes ögon inflammerade. - Foto: Stella Pictures, Youtube/Alexandra Nilsson

Alexandra "Kissie" Nilsson om skräcken: Rädd att jag blev blind

Bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson la en ansiktsmask – och timmar senare så hade hennes ögon blivit illröda och inflammerade. Alexandra berättar nu att hon var livrädd för att bli blind. Känsliga läsare varnas.


Det är på sin Youtubekanal som bloggaren och influencern Alexandra "Kissie" Nilsson, 27, berättar om sin mardrömshelg. Alexandra var hemma och hade det mysigt när hon bestämde sig för att lägga en ansiktsmask – och bara timmar senare hade hennes ögon blivit knallröda. 

– Mina ögon alltså. Dom är så röda. Det gör lika ont som det ser ut att göra. Alltså AJ mina ögon. Igår kväll satte jag på en återfuktande ansiktsmask. Så tog jag lite ansiktsolja. En timme senare såg jag att det började bli grönt på insidan. Jag torkade bort det och tänkte att det hade kommit in kräm i ögonen, berättar hon i en video.

När hon undersökte ögonen närmare så såg hon att det låg massa "gojs" i ögonen. Alexandra berättar att besvären fortsatte hela kvällen och hon försökte få bort det med ögondroppar – men det hjälpte inte.

När hon vaknade på morgonen så hade hennes övre ögonfransar klistrats ihop med de undre.

Alexandra "Kissie" Nilsson fick röda ögon och det kom sedan något grönt. Bildkälla: Youtube/Alexandra Nilsson

"Livrädd att jag hade blivit blind"

– Det var kolsvart när jag vaknade och jag var livrädd att jag hade blivit blind. Jag fick sitta och dra bort allt det här och nu kan jag se. Men kolla hur mina ögon ser ut, berättar Alexandra.

Alexandra åkte till sin läkare på Sofiahemmet i Stockholm, och där fick hon rådet att åka till Apoteket och köpa ett ögonbad då det hade blivit bättre under dagen. Dagen efter hade Alexandra fortfarande ont så då blev det ännu ett läkarbesök. Hon såg då grumligt och kände sig yr.

Alexandra fick antibiotikadroppar på recept. I kommentarsfältet gissar många av hennes fans att det är en ögoninflammation som hon har drabbats av.

Alexandra "Kissie" Nilsson sökte läkarvård. Bildkälla: Youtube/Alexandra Nilsson

"Du måste ta hand om dig gumman. Ögonen är så känsliga. Förstår inte hur du tänker när du sminkar dig, har lösögonfransar på när dina ögon mår som de gör. Snälla var försiktig"

"Du har fått ögoninflammation lilla. Det gör såå ont"

"Tror det var en ögoninflammation, tror inte de har något med masken att göra, har själv haft ögoninflammation flera gånger.."

"Hoppas dina ögon blir bättre snart"

Vi hoppas att medicinen hjälper och att Alexandra snart mår bättre!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!