Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ett nytt par har flyttat in på Mandelmanns gård: ”De är riktiga rymlingar”

- 22/01/2019, 17:28 -

I kvällens avsnitt av Mandelmanns får vi se när Gustav och Marie firar sin 25:e bröllopsdag – och de får en minst sagt lite speciell gåva av deras barn.

Gustav och Marie Mandelmann brukar oftast glömma bort deras bröllopsdag men som tur var kom deras barn på att de faktiskt vankas silverbröllop för herr och fru Mandelmann. 

– Våra barn hade hittat en liten present till oss i år. Och det var ju inte en liten present, och inte vilken present som helst, utan det var två påfåglar, säger Marie Mandelmann. 

Påfåglarna är givetvis ett par och Gustav Mandelmann tycker att det är fantastiskt kul att ha ett nytt sorts djur på gården, Djupadal, på Österlen. 

– Påfåglar är verkligen en främmande sort här på gården, det har aldrig funnits något sådant här förut, säger Gustav. 

Bröllopspresenten rymde  

Det nyinflyttade paret på gården är lite av två små rymlingar. Grannen ringde ner till Gustav och Marie och berättade att påfåglarna hade stått och stirrat in genom hans fönster i två timmar. 

– Sedan kom grannen på att påfåglarna stod och speglade sig. De är lite narcissistiskt lagda. De vill ha något att spegla sig i så vi ska sätta upp speglar här nu vid deras hus, säger Marie. 

– De är lite som du Marie, fyller Gustav i med ett skratt. 

Påfåglar.
Det nyinflyttade paret på Mandelmanns gård tycker om att spegla sig. Bildkälla: TV4

Gustav säger att han känner igen sig mycket i nykomlingarna på Djupadal. 

– Påfåglarna är ju jag och Marie. På kvällen så flyger de upp på samma pinne och på dagarna så strövar de runt i trädgården, det är verkligen en bild av oss känner jag, säger Gustav. 

När Gustav och Marie kom på att de skulle fira sin 25:e bröllopsdag insåg de att de inte visste var de hade lagt sina vigselringar. För drygt 15 år sedan tog de av sig ringarna eftersom de jobbar så mycket med händerna i jorden. 

När de väl hittade ringarna upptäckte de att de inte får på sig dem längre. Paret begav sig till en silversmedja för att se vad de kunde göra. 

Mandelmanns.
Gustav och Marie Mandelmann firar sin 25:e bröllopsdag i kvällens avsnitt. Bildkälla: TV4

Silversmeden var till god hjälp och paret fick hjälpa till att banka ut de gamla guldringarna. Sedan gjorde smeden två nya ringar med guldet från de gamla ringarna och nytt silver – eftersom det är silverbröllop som ska firas. 

– Vi har en väldigt djup grundkärlek till varandra. Vi stöttar varandra och har väldigt roligt tillsammans. Vad roligt att vi kunde ha kvar de gamla ringarna, men förnya dem, säger Marie. 

För att fira den stora dagen bjöd Gustav och Marie in ett flertal vänner till fest. De samlade sina vänner uppe på kullen vid Ensamma trädet en ljum sommarkväll. 

– Ensamma trädet är en sån fantastiskt vacker plats. Man kommer upp där och känner att man har hela världen runtomkring sig. Det är som man står uppe i himlen på något sätt, säger Marie. 

Mandelmanns gård visas tisdagar klockan 20:00 på TV4 och på TV4 Play. 

Se i klippet ovan när Marie och Gustav ger deras slitna vigselringar nytt liv. 

Tycker du om påfåglar?