Stockholm

Kenza om avundsjukan: "Grät mig till sömns till varje kväll"

Kenza Zouiten Subosic är gravid.
Kenza Zouiten Subosic berättar om avundsjukan och bitterheten. Foto: Stella Pictres

Bloggaren och entreprenören Kenza Zouiten Subosic väljer nu att berätta om den svåra tiden som kantades av avundsjuka och bitterhet. – Jag grät mig till sömns varje kväll, säger Kenza.


Läs mer

Bloggaren och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 27, inledde det nya året med att avslöja en fantastisk nyhet – hon är gravid. 

För Kenza var tiden innan hon blev gravid oändligt svår. Hon och maken Aleks kämpade länge förgäves. Efter flera undersökningar och läkarbesök fick hon ett besked från läkarna.

"Efter utredning på IVF-kliniken visade det sig vara värre än vad vi hade kunnat tänka oss. Jag närmar mig klimakteriet. 26 år gammal fick jag höra att mina ägg snart är slut och att vi kanske behöver fundera på äggdonation", berättade Kenza.

Därefter följde flera fruktlösa IVF-försök, och när de precis skulle inleda den tredje IVF-behandlingen så fick Kenza veta att hon hade blivit gravid på naturlig väg.

Kenza och Aleks avslöjade tidigare i år att de ska bli föräldrar. Bildkälla: Instagram/kenzas

"Då brast det för mig"

Innan Kenza och Aleks fick det glädjande beskedet så präglades tillvaron av en stor sorg. Kenza försökte hålla fasaden uppe för omvärlden, och under sommaren åkte Kenza på semester till Montenegro tillsammans med bland annat Aleks, sin bästa vän Danijela Pavlica och hennes man.

Innan avresan hade Dani något att berätta – hon var nämligen gravid. 

Idag driver Kenza och Danijela podcasten "Kenza och Dani: När livet händer", och i det senaste avsnittet berättar Dani och Kenza om den svåra situationen.

Kenza Zouiten Subosic och Danijela Pavlica är aktuella med sin nya podcast. Bildkälla: Instagram/kenzas

– Jag ville ju berätta för dig innan vi åkte. Det var samma vecka vi skulle åka. Jag kände att jag måste berätta, och det var det sjukaste jag har gjort någonsin, berättar Dani.

– Jag minns när jag såg dig komma där, och min första tanke var "hon är gravid", berättar Kenza. Jag såg det på dig. Det stod i pannan på dig. Så satte vi oss på en bänk i parken och så sa du "jag har något jag måste berätta för dig". Då brast det för mig, berättar Kenza.

Kenza berättar att Dani var den femte vännen i hennes närhet som blev gravid under den här tiden.

"Man blir bitter och avundsjuk"

– Det är klart att jag unnar dig och mina andra vänner det. Men varje gång man får höra dom orden "jag är gravid" – så blev jag påmind om att jag inte är det. Att min kropp inte funkar. Det funkar för alla andra. Varför går det inte för mig? Man blir bitter. Man blir så avundsjuk att man inte vet vart man ska ta vägen. Man blir jätteglad för sin kompis skull men man kan inte låta bli att känna en sån besvikelse. Varför är det inte jag?

Kenza berättar att det blev väldigt känslosamt och att både Dani och Kenza grät. Särskilt då det var i samband med att Kenzas andra IVF-försök inte hade lyckats. Semestern i Montenegro blev tuff.

– Jag grät mig till söms varje, varje kväll. Det var en natt som jag hade världens panikattack inne på toalettgolvet. Jag bara satt och grät och skrek och Aleks satt och höll om mig. Hur mycket jag än älskade dig som vän, så kunde bara se din mage. Där ligger min största dröm. Man blir helt fuckad i hjärnan, berättar Kenza i podcasten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.