Måndag 27 Jun
Stockholm

Joakim Lundells sexkontrakt väcker reaktioner

Youtubern Joakim Lundell
Fansen rasar mot Joakim Lundell efter hans livesändning. Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild

Den livesändning på Instagram som Joakim Lundell gjorde tidigare i veckan har nu väckt starka känslor. "Cancel sexism och rasism" och "Så tragiskt" är några reaktioner.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om Youtubeprofilen Joakim Lundell, 33, och hans uppmärksammade livesändning på Instagram. Joakims fru Jonna Lundell, 24, hade utsatt honom för ett prank där hon lurade honom att hon var gravid igen.

Jonnas prank blev ett hett samtalsämne i den slutna Facebookgruppen Pink Room, som har över 120 000 medlemmar.  Pink Room beskriver sig som en grupp där icke-män ska ha en plats att passa in och kunna prata ut.

Joakim kallade bland annat medlemmarna i gruppen för mobbare.

– Pink Room är inget annat än en mobbargrupp och det är dags att någon säger det. Hur kan det vara okej att tjejer i en grupp där killar inte får vara med. Det enda som händer där är förtal, påhopp, kränkningar  och det är mobbning. "Men 'det är tjejer, det är luuugnt, det är ingen fara', sa Joakim ironiskt under sin livesändning.

Nu uppmärksammar sajten Svenska Youtubers flera delar från hans livesändning. Han tar bland annat tillbaka den ursäkt han gick ut med efter att han hade målat blackface på sin kompis Danjal. Mer om det kan du läsa här.

Såhär såg det ut när Joakim Lundell målade blackface på Danjal. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

Sexkontrakt väcker starka känslor

Något som har väckt mycket reaktioner är när Joakim pratar om kvinnor som anmäler våldtäkter som "aldrig har ägt rum". Enligt Svenska Youtubers sa Joakim i livesändningen att han förstår att kvinnor är rädda för att bli våldtagna, men att han själv är rädd för att bli felaktigt anklagad som våldtäktsman.

Joakim berättar vidare i livesändningen att om han hade varit singel så hade han aldrig vågat ha sex med en tjej utan att först ha skrivit på ett avtal.

Joakim Lundells livesändning har blivit omdebatterad. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

I kommentarsfältet på Svenska Youtubers höjs nu många upprörda röster:

"Influencers med dåligt inflytande på dagens unga bör inte få synas eller höras i medier. Snälla sluta ge uppmärksamhet till direkt skadliga influensers, jag ber er"

"Bra förebild till alla 10-åringar"

"Hur kan folk försvara honom i den här liven? Han jämställer alltså att bli våldtagen med att bli anklagad för våldtäkt. Han påstår att han aldrig har gjort något rasistiskt, trots att nästan ingen kan ha missat hans blackface på Danjal. Att han säger att han inte skulle våga ligga med någon utan att ha skrivit ett avtal först är bara sjukt."

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.