Ensam mamma söker: Avbryter dejten efter göteborgsskämtet

- 29/01/2019, 11:45

I kvällens avsnitt av Ensam mamma söker avbryts en dejt abrupt. Varför då? Jo på grund av ett riktigt dåligt göteborgsskämt.

Det finns ett gammal ordspråk som lyder: "I kärlek och krig är allt tillåtet". Men i kvällens avsnitt av Ensam mamma söker så kan vi slå hål på det ordspråket med detsamma. 

Det borde istället lyda något så här: "I kärlek och krig är allt tillåtet, förutom göteborgsskämt". Och det var något som Mikael fick erfara under sin dejt med Theodora i kvällens avsnitt.

Mikael från Ensam mamma söker
Lustigkurren Mikael. Bildkälla: Ensam mamma söker / TV3

I avsnittet så tävlar Theodora tillsammans med killarna i krocket. Ja ni vet – den klassiska sommarsporten som på sitt lilla sätt liknar både golf och biljard på en och samma gång.

Och efter att vinnarna har korats så väljer Theodora att ta med Mikael för lite ensamtid och för att lära känna honom bättre. Och en sak stod klart efter den korta, men väldigt intensiva dejten. Det är en riktig lustigkurre hon har att göra med.

Bryter ihop

Ja – för att imponera på sitt sällskap så finns det flera olika knep och trick att ta till. Det Mikael valde var det klassiska göteborgsskämtet, ett vågat och rätt så oprövat knep.

– Vilken är den populäraste genren i skogen?, frågar Mikael i avsnittet.

Theodora svarar med att hon inte har någon aning och ber Mikael berätta.

– Det är romantik på grund av alla löv, skrattar Mikael fram.

Skämtet, som kanske inte är det bästa i världen, hade en riktigt god effekt och Theodora bröt ihop av skratt efter punchlinen. 

Skämtet blev dock för mycket för Theodora vilket ledde till att hon avbröt dejten för att föreslå att de ska ta med dricka ned till de andra killarna. 

Ensam mamma söker sänds 21.00 idag på TV3, Viaplay och Viafree.

Se i klippet ovan när Mikael drar sitt göteborgsskämt för Theodora!

Vad tyckte du om skämtet?