Kodjo Akolor avslöjar sitt hemliga knep inför Melodifestivalen

- 02/02/2019, 12:24

Kodjo Akolor är beredd att ta steget ut på scenen och leda Melodifestivalen. Och hur är det med nervositeten? Nu berättar Kodjo om sin hemliga strategi.

The voice, Morgonpasset, Musikhjälpen – och nu Melodifestivalen. Kodjo Akolors resa genom nöjes-Sverige har varit spikrak, och nu är han redo för nästa stora steg; miljonpublik och direktsändning i en av årets största tv-händelser. 

Nyheter24 tog ett snack med Kodjo, 37, om nervositet, press och lite skvaller om de andra programledarna. 

– Jag är inte speciellt nervös, jag är ganska lugn faktiskt. Men när det är tio minuter kvar till sändning kommer jag tagga till, fram tills dess försöker jag hålla tillbaka, säger Kojdo Akolor till Nyheter24. 

Okej, hur gör du när du taggar till? Vad gör du de där sista tio minutrarna?

– Jag står och hoppar på stället, studsar igång. Sen ställer jag mig stilla och föreställer mig en ballerina som gör en piruett på en synål. Det är en omöjlig bild, då känns det som jag ska göra mycket lättare. 

I år är ni fyra programledare som delar på ansvaret, hur är kemin mellan er?

– Nej, de håller mig gisslan, snälla hjälp mig komma härifrån (skratt). Nej, men det känns hur bra som helst. Det hade varit en helt annat grej om man kört helt själv, som David Lindgren gjorde förra året. Det är så otroligt mycket jobb, så en stor eloge till David som klarade av det. 

Då antar jag att du, Marika Carlsson, Eric Saade och Sarah Dawn Finer funkar bra ihop?

– Ja, vi har gjort mycket förarbete, hängt mycket, snackat och skrattat tillsammans, många interna skämt. Jag hade inte tackat ja om det inte var för att jag trivdes med dem jag ska göra detta med. 

Kul! Och har du något tips till de som sitter hemma i sofforna och är nervösa och taggar inför programmet?

– Ta det för vad det är – ett tv-program. Det är underhållning, man ska inte ta det på blodigt allvar. 

Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2019 sänds på SVT 1 lördag 20:00 

Läs mer om årets stora förändring i Melodifestivalen här!

Kommer du titta på mellon?