Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Izabella Scorupco om serien Hidden: "Hon är den kvinna jag skulle vilja vara"

- 01/02/2019, 11:03

Izabella Scorupco är aktuell med den nya svenska fantasy- och thrillerserien Hidden – Förstfödd. För Nyheter24 berättar hon om sin huvudroll – en kvinna som nu är hennes stora idol.

Izabella Scorupco, 48, är aktuell med rollen som Viveca Eldh i den urbanska fantasy- och thrillerserien Hidden – Förstfödd. Izabella Scorupco berättar för Nyheter24 att det är en drömroll och att hon önskar att hon själv hade lite mer av Viveca Eldh i sig. 

– Serien handlar om ett samhälle inne i vårt samhälle, i Stockholm. Det handlar om en grupp människor som besitter speciella krafter och har övernaturliga talanger, säger Izabella Scorupco till Nyheter24. 

Serien är fritt baserad på Filip Alexandersons bok Förstfödd. Det är en berättelse om sökandet efter sitt ursprung och tittarna får följa med på en jakt som leder oss in i en dold värld fylld av mörka hemligheter och okända krafter. 

Trots att serien tillhör genren fantasy menar Izabella Scorupco att den är väldigt realistisk. 

– Människorna ser inte konstiga ut och den är filmad på ett realistiskt sätt, även actionscenerna. Jag har väldigt svårt för när det blir för mycket övernaturligt, men alla scener i serien är väldigt verklighetstrogna. 

Izabella Scorupco
Izabella Scorupco är aktuell som Viveca Eldh i serien Hidden – Förstfödd. Bildkälla: Viaplay

Izabella Scorupco spelar Viveca Eldh, en kvinna som egentligen är född på 40-talet, men inte har åldrats eftersom hon är en så kallad Hidden. En Hidden blir man om man utsätts för ett trauma – som exempelvis en allvarlig olycka eller är med om en traumatisk upplevelse. 

– När man är som närmast döden och egentligen inte ska kunna överleva känner du att du får en övernaturlig kraft och kommer tillbaka till livet. Då förstår du att du har en uppgift och ditt liv som Hidden börjar, säger Scorupco. 

I Serien spelar Izabella Scorupco mot tysk-svenske August Wittgenstein, som bland annat är känd från serien The Crown och Das Boot. Wittgenstein spelar Jonas Hellemyr – som blir en Hidden efter en olycka i början av serien. 

– Helt plötsligt kommer han in i den här världen och träffar min karaktär, Viveca Eldh. Och min uppgift är att ta hand om alla de här nya Hidden-medlemmarna. 

”Viveca Eldh är min största idol”

Izabella Scorupco ser väldigt mycket upp till karaktären som hon spelar i den nya fantasy-serien. 

– När jag läste manuset blev jag helt förälskad i henne. Hon är den kvinna jag skulle vilja vara. En otroligt komplex karaktär. Hon är fruktansvärt stark utåt, både fysiskt och psykiskt, men inombords håller hon på att rasa samman.  

Scorupco berättar vidare att Viveca Eldh är en person som alltid finns där för de människor som befinner sig på samhällets botten. 

– Jag tycker att det är det finaste man kan vara. Att man skiter i vad folk tycker och istället ser till att ta hand om de som är svaga. 

Trots att Viveca Eldh är en stark person finns det även en osäkerhet hos henne – något som Izabella kan känna igen sig i. 

– Att tvivla på sig själv, när man inte riktigt vet om man klarar av vissa situationer. Men hon klarar det för det mesta. Jag känner också igen mig i hennes sorg, det som livet har utsatt henne för. Jag vill mest vara henne, säger Izabella.

Hidden – Förstfödd har säsongspremiär fredag 1 februari på Viaplay.

Se Nyheter24:s intervju med Izabella Scorupco i klippet ovan. 

Tittar du på serien Hidden - Förstfödd?