Michael Parkinson
Sir Michael Parkinson gästar Skavlan ikväll 21.00 i SVT och SVT play. - Foto: Lars Pehrson SvD/TT & SVT / Skavlan / Alison Painter

Michael Parkinson om alkoholmissbruket: "Min fru tyckte jag blev ful"

I kvällens avsnitt av Skavlan gästar bland annat den berömda talk show-värden Sir Michael Parkinson. I avsnittet berättar han om sitt tidigare alkoholmissbruk och hur det påverkade honom.


I kvällens avsnitt av Skavlan får vi, med hjälp av programmets huvudfigur Fredrik Skavlan, höra underhållande historier och livsberättelser från inga mindre än Anders Jansson, Pia Tjelta och Sir Michael Parkinson.

Den sistnämnde, Michael Parkinson, har en lång karriär bakom sig som talk show-värd och har bland annat intervjuat och gästats av inga mindre än Madonna, John Lennon och Muhammed Ali.

I kvällens avsnitt så berättar han sin historia och öppnar upp sig om känsliga ämnen, såsom sitt tidigare alkoholmissbruk.

Michael Parkinson i Skavlan. Bildkälla: SVT / Skavlan

Parkinson berättar i programmet att han, vid en tidpunkt i sitt liv, var ytterst nära att bli alkoholist. Men att han, efter ett läkarbesök och några kloka ord från sin fru, valde att byta bana.

– Jag hade någon sorts disciplin då jag inte drack en droppe efter torsdagar, därefter hade jag tre dagar då jag inte drack. Men jag sökte psykiatrisk hjälp och fick sedan träffa en läkare och han gav mig en ögonöppnare, han sa: 'Lyssna, i slutändan är det ditt val. Vill du fortsätta med att dricka och kanske dö på grund av det?'. Då blev det ett enkelt val, berättar Parkinson i intervjun.

"Vet du vad ditt problem är när du är full? Du är ful"

Parkinson medger i programmet att han, trots läkarens ord, behövde en sista knuff för att ändra på sitt skadliga leverne. Den knuffen kom från hans fru, när hon en dag konfronterade honom med hans drickande.

– Hon var den egentliga anledningen till varför jag bytte bana. Hon sa till mig 'Vet du vad ditt problem är?', jag svarade nej. Då sade hon 'Du är ful då', säger Parkinson till publikens stora skratt.

Det var något som Parkinson verkligen inte kunde ta – när hon sa det beslutade han sig för att ge upp drickandet för att börja må bättre. 

Skavlan sänds varje fredag klockan 21:00 på SVT1.

Se intervjun med Sir Michael Parkinson i videospelaren ovan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Skavlan?
Tack för din röst!