Anna Haag i skidmundering. Anna Haag
Anna Jönsson Haag pratar hat-sms:et som fick henne att lägga skidorna på hyllan. - Foto: Anders Wiklund TT/TT & Kanal 5 / Dplay

Anna Jönsson Haag om hat–sms:et som fick henne att avsluta karriären

Anna Jönsson Haag fick ta emot fruktansvärt många hårda ord efter OS i Sydkorea. Nu talar hon ut om hat-sms:et som fick henna att avsluta karriären i det senaste avsnittet av Superstars som sänds 21.00 ikväll på Kanal 5.


Anna Jönsson Haag är en av många personligheter inom längdskidåkningen som, genom åren, charmat och underhållit personer över hela världen med sina prestationer.

Men som för många andra elitidrottare som verkat på den yttersta nivån så har även idrotten sin baksida. För med bra prestationer kommer en hög kravbild, både från en själv men kanske i synnerhet från människor runt om dig och tv-tittare.

I kvällens avsnitt av Superstars på Kanal 5 talar Anna Jönsson Haag ut om bland annat hat-sms:et som fick henne att avsluta karriären.

Emil Jönsson och Anna Jönsson Haag. Bildkälla: Maja Suslin TT/TT

I avsnittet berättar Anna om sitt sista mästerskap, vilket var vinter-OS i Sydkorea. Hon berättar om stafetten som hon deltog i tillsammans med Ebba AnderssonStina Nilsson och Charlotte Kalla. En stafett som de svenska damerna gav järnet och lyckades vinna ett silver.

Men trots en andra placering i världens största mästerskap så blev det ledsna miner istället för glada, som man skulle kunna tro att en andra placering skulle innebära.

"Något som man inte önskar att någon får uppleva"

– Jag går upp i mixade zonen och tar upp telefonen. Sen dyker det upp en hälsning där det står "nu får du ta att sluta". Då var det så himla många människor i Sverige som blev besvikna över att vi inte tog det där guldet. Då blev jag på något sätt en syndabock. Jag skulle inte ha varit där och kört den där stafetten enligt många, säger Anna i programmet och fortsatte:

– Så istället för att vi jublade över silvret så får vi stå i mixade zonen och försvara det laget vi har kört med. Som att guld är det enda som är viktigt. Det är inte något man önskar att någon får uppleva.

Kände att hon var färdig med tävlandet

Det är under en middag som den forne skiddrottningen berättar om hela erfarenheten av hennes sista mästerskap. Väl under middagen så öppnar hon också upp sig om beslutet att lägga skidorna på hyllan – hon var helt enkelt klar med sporten.

– Jag vaknade upp två dagar efter skiathlonen i OS och kände bara "Jag är klar". På något sätt så satsade jag så enormt mycket inför det sista OS:et och när jag kände att det inte gick vägen så visste jag inte hellre längre vad jag kunde göra annorlunda för att bli bättre. Jag hade gjort det jag trodde på och det räckte inte. Så det var liksom bara så här "nä, jag är färdig", säger Anna i programmet.

Superstars 2019 sänds på Dplay och Kanal 5 tisdag 5 februari klockan 21.00. Se klippet från Superstars i videospelaren ovan!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Såg du på längdskidor under OS i Sydkorea?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.