Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cherrie om det internationella genomslaget: "Skumt"

- 06/02/2019, 08:48

R&B-sångerskan Cherrie är nominerad till Grammis 2019 i två tunga kategorier. Hon berättar för Nyheter24 att hon har turnerat runt i hela världen det senaste året och att hon är väldigt stolt över att ha kommit så här långt.

Den svenska R&B-sångerskan och låtskrivaren Cherrie släppte sitt debutalbum Sherihan 2016, där många av låtarna handlar om Rinkeby, där hon växte upp. 

Nu är hon nominerad till Grammis i kategorierna: Årets pop och Årets artist. Hennes producent har dessutom blivit nominerad till Årets producent för hennes album. 

Cherrie berättar för Nyheter24 att det betyder mycket att ha blivit nominerad i dessa kategorier. 

– Årets artist är ju typ det största man kan vinna, så det är klart det vore kul! Och Årets pop känns ju jättebra i och med att jag redan har ett pris hemma för Årets hiphop/soul, så det hade varit kul att ha priser i olika genrer, säger Cherrie. 

Den musikaliska ådran är ju minst sagt något som går i släkten – Cherries kusin Imenella är också nominerad till Grammis – men i kategorierna Årets hiphop och Årets nykomling. 

De musikaliska kusinerna sysslar med olika typer av musik, men Cherrie menar att Imenella kanske ändå har inspirerats av hennes artisteri. 

– Imenella rappar och jag sjunger så hon har väl inte inspirerats musikaliskt, men hon kanske har inspirerats av att jag är en svart somalisk tjej som gör det här. Hon känner väl att hon också kan eftersom jag har gjort det. Jag är stolt över att hon har gått sin egen väg, säger Cherrie. 

Cherrie
Artisten Cherrie är nominerad i två tunga kategorier till Grammis 2019. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Cherrie berättar att hon även är stolt över det hon själv har lyckats åstadkomma de senaste åren – att hon vågat tro på sig själv och gjort sin egen grej. 

– Länge har jag varit den enda som har gjort den här genren och kommit så här långt. Det bevisar sig självt i och med att jag har varit ute och turnerat runt hela världen med svensk musik hela året, säger Cherrie. 

2018 har varit ett händelserikt år för Cherrie och hennes musik har fått ett internationellt genomslag. 

– Jag har inte varit så mycket i Sverige. Jag har haft turen att ha massa support utomlands ifrån, jag har spelat mycket i USA och England. Och det har varit skumt i och med att jag sjunger på svenska. Men det är en välsignelse. 

Grammisgalan går av stapeln torsdag 7 februari på Annexet i Stockholm. 

Se hela Nyheter24:s intervju med Cherrie i klippet ovan. 

Lyssnar du på Cherrie?