Hanna Ferm, i rosa och gul tröja
Hanna Ferm medverkar i Melodifestivalen - Foto: Stina Stjernkvist/TT / Alexander Larsson Vierth/TT

Känner du igen Hanna Ferm i Mello? Det är inte så konstigt

Den tidigare Idol-deltagaren Hanna Ferm medverkar i Melodifestivalen 2019. Hon och Liamoo tävlar med bidraget "Hold You". Men det är inte första gången vi ser Hanna i tv-rutan. Nyheter24 har listat fem saker som du antagligen inte visste om henne.


Nej, det är inte första gången som Hanna Ferm står på scenen. Melodifestivalen är bara en del av hennes resa, som började mycket tidigare. Här är fem saker som du antagligen inte visste om den blivande Mello-stjärnan!

Hanna Alma Beata Ferm föddes i Pixbo utanför Göteborg den 23 oktober 2000. Hon är en svensk sångerska som snabbt blev folkkär och har nästan 80 000 följare på Instagram.

Medverkade i Talang

Hanna syntes i tv-rutan redan 2014 då hon var med i tv-programmet Talang. Bidraget var en cover av Whitney Houstons låt "I have nothing". Hon tog sig då ända till delfinal, men längre än så räckte det tyvärr inte. Men inte slutade Hannas artistresa för det.

Idol

2017 var det dags igen! En minst sagt hårresande audition med låten "Rolling in the deep" av Adele, gav hennes en guldbiljett i tv-programmet Idol. Och där slutade inte framgångarna!

Nej, sångerskan lyckades kamma hem en silvermedalj i tävlingen. Hon snubblade på mållinjen, då Chris Kläfford norpade första platsen i Idol-finalen.

Släppt egen låt

Det dröjde inte längre förrän Hanna hamnade i rampljuset efter Idol. Hon släppte nämligen låten "Never mine" i februari 2018 och redan några månader efter det i juli samma år kom uppföljaren "Bad Habit".

Kärleksrykte

Ja, det har länge tisslat och tasslats om Hanna och Liam "Liamoo" Cacatian är ett par. När de blev aktuella för Melodifestivalen passade Nyheter24 på att träffa dem för att reda ut ryktena. För frågan är ju om de är ett par eller bara en duo? 

Men några exakta svar blev det inte från duon.

– Om vi hade varit tillsammans så hade det nog hörts i låten när vi sjunger den, säger Liam till Nyheter24.

– Eller? Skulle det verkligen det?, svarar Hanna lite brydd och fortsätter:

– Vi är väldigt bra vänner, det är det vi är just nu.

Nervositet

När Hanna medverkade i Idol var hon ofta nervös, vilket hon senare kom fram till att hon inte var van vid hela situationen runt omkring henne.

– Jag har känt hela vägen, och speciellt fram till livesändningarna, att jag inte fått fram det jag vill för att jag har varit för nervös. Jag visste inte vad det berodde på, men jag fattar ju nu att det var för att jag inte var van vid en sådan här situation. Det är en helt annan sak än verkliga livet, det är en så konstlad värld, säger Hanna Ferm i en intervju med Svenska dagbladet.

Hanna Ferm och LIAMOOs bidrag "Hold you" gick vidare direkt till final från deltävling två i Melodifestivalen 2019 som gick av stapeln Malmö. I finalen startar de som bidrag nummer åtta.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Wiktoria inte blir diskad från Melodifestivalen – trots regelbrott. Det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om Mello?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

igår 22:54
Under måndagskvällen drabbades SVT Play av tekniska problem och tredje avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” gick inte att spela upp. Man valde därför att plocka bort avsnittet tillfälligt.

N-ord användes vid debatt – deltagare avbröt

igår 19:34
Det så kallade "n-ordet" användes vid flera tillfällen under en debatt på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm i helgen. Paneldeltagaren Barakat Ghebrehawariat valde att kliva av scenen – och anklagar nu stadsteatern för likgiltighet.

Känd designer fick fängelse för väsksmuggling

igår 18:32
Den kända designern Nancy Gonzalez har dömts till 18 månaders fängelse för att ha smugglat handväskor i krokodilskinn.

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

igår 17:03
Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

igår 16:27
"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.