Andreas Johnson och Lisa Knapp.
Andreas Johnson och Lisa Knapp. - Foto: TT

Här är fem saker du vill veta om Andreas Johnson i Melodifestivalen

Andreas Johnson är en riktig veteran när det kommer till Melodifestivalen. Han tävlar för sjunde gången i år med bidraget "Army Of Us". Nyheter24 har tagit fram det du måste veta om stjärnan.


Andreas Johnson har tävlat i Melodifestivalen hela sex gånger genom åren. I år ställer han upp en sjunde gång med låten "Army of Us". Han är först ut i den andra deltävlingen, i Malmö, lördagen 9 februari. 

Nyheter24 har gjort en djupdykning i Mello-veteranen och tagit fram det du högst troligtvis vill veta om den svenska popsångaren. 

Slog igenom med "Glorious" 

Han tog världen med storm när han släppte dunderhiten ”Glorious” med sin ikoniska musikvideo år 1999. Den blev en stor internationell succé och gick direkt in på engelska topplistans tredjeplats, där den låg kvar i flera veckor. "Glorious" nådde även plats nummer åtta på den amerikanska Billboard-listans ”Hot Dance Club Songs”.

Har sjungit duett med Carola 

2008 tävlade Andreas Johnson tillsammans med Carola Häggkvist i Melodifestivalen. Tanken var att de skulle göra soprent i sin deltävling med duetten – men så blev det inte. De skickades till Andra chansen i Kiruna och förlorade mot Nordman. Andreas Johnson har sagt till Göteborgs-Posten att det har varit riktigt svårt att släppa förlusten eftersom de blev helt nermalda av mediedrevet. 

Andreas Johnson ställer upp i Melodifestivalen för sjunde gången i år med bidraget "Army Of Us". Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Bröt nacken efter att ha dykt i en trappa

Det har skrivits en del om Andreas vilda tonårstid. Han spelade bakgårdsrock med kompisarna från det att han fyllt 13 år och föräldrarna var inte särskilt förtjusta. Han har berättat att han började umgås med fel folk och gjorde fel saker. Ofta drack de en hel del alkohol och en kväll gjorde han något riktigt dumt. För att imponera på vännerna dök han med huvudet före utför en trappa – vilket gjorde att han bröt nacken. 

Han gick i nackställning och hade skruvar i huvudet i fyra månader. I en intervju med tidningen allas berättar Andreas att han är oerhört tacksam över att han överlevde och att händelsen blev en vändpunkt i hans liv. 

– Äntligen tog jag tag i mitt liv. Äntligen bestämde jag mig för att verkligen satsa på musiken, säger Andreas Johnson till Allas

Artisten Andreas Johnson med hustrun Lisa Knapp och dottern Ella. Bildkälla: ANDERS WIKLUND/TT

Är gift med tidigare Robinsson-deltagare 

Andreas fru Lisa Knapp var med i Robinsson1999. Hon ringde upp Andreas våren 2004 och frågade om han ville följa med på en ståupp-komedi-kväll på Norra Brunn. Innan dess hade Andreas levt ensam i sju år, han hade känt sig bränd efter en tidigare relation. Men efter ståupp-kvällen med Lisa har de inte lämnat varandras sida. 

Lisa friade till Andreas 

Lisas frieri till Andreas är riktigt romantiskt. De väntade sitt första barn och satt hemma och tog det lugnt en kväll. Efter att de ätit middag satt de och klappade på hennes mage. Andreas såg att Lisa hade skrivit något på den. "Vill du gifta dig med mig?" stod det och Andreas sa givetvis ja. 

Se Andreas Johnson tävla i Melodifestivalens andra deltävling, lördag 9 februari, 20:00 i SVT1. 

Är du sugen på mer Mello? Kolla in när Mohombi och Lina Hedlund gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på Andreas Johnson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.