Lördag 27 Nov
Stockholm

First Aid Kit om festandet: ”Det kan bli nice eller bajs”

First Aid Kit
First Aid Kit är tillbaka i Sverige efter flera år på turné. Foto: TT

Systrarna Johanna och Klara i First Aid Kit har konstant turnerat runt under flera års tid. Nu är tjejerna hemma i Sverige igen – och Nyheter24 passade på att prata med dem på Grammisgalans röda matta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Johanna Söderberg och Klara Söderberg i First Aid Kit var nominerade till Grammis 2019 i kategorierna Årets alternativa pop och Årets låt. Nyheter24 passade på ett prata med systrarna innan det var dags att slå sig ned för galamiddag. 

Systrarna bildade sin folkpopduo 2007 och skivdebuterade 2008 med EP:s Drunken Trees. Efter det har de släppt fyra album: bland annat The Lion´s Roar, 2012, som blev deras första albumetta på Sverigetopplistan. 

Trots tjejernas stora internationella succé var deras vinstförväntningar inför Grammis 2019 ganska låga. 

– Vi har alltid det. Jag kan bli besviken annars. Men det är en stor ära, framför allt kategorin Årets alternativa pop. Det tycker vi är så himla fint för där är alla våra favoritskivor från förra året nominerade. Att få vara bland dem är en vinst i sig, säger Johanna Söderberg. 

Grammisgalans efterfester kan ju minst sagt bli vilda. First Aid Kit berättar för Nyheter24 att deras festhumör beror mycket på dagsformen. 

– Vi är ganska känsliga för stämningar. Så det kan bli nice eller bajs, säger Johanna. 

Systrarna i First Aid Kit är glada över att vara hemma i Sverige efter flera år på turné. Bildkälla: HENRIK MONTGOMERY/TT

Tjejerna har varit ute och turnerat i ett och ett halvt år och kom nyligen hem till Sverige. Deras plan för den närmaste tiden är att ligga lågt, säger Johanna. 

– Vi ska vila. Klara skaffar hund nästa vecka. Men sen kommer vi att turnera i sommar ganska mycket och jobba på en ny skiva, säger Johanna. 

 Den svenska folkpopduon berättar att det känns helt overkligt att vara hemma igen. 

– Det vi saknat mest är lugnet, att bara få vakna i sin säng varje dag och känna att man är hemma. Och att man kan planera sin tid hur man vill. Det är väldigt härligt, säger Klara Söderberg. 

Förutom lugnet hemma i Sverige har de saknat en hel del saker i matväg. 

– Svenska mejeriprodukter. Saltlakrits, svenska grejer, säger Johanna. 

– Och svensk husmanskost, det är det bästa jag vet! Det har nog blivit det för att jag har rest så mycket, säger Klara. 

Se hela Nyheter24:s intervju med Johanna och Klara i First Aid Kit i klippet ovan. 

Lyssnar du på First Aid Kit?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela