Sebastian Lundgren, Aretha Bergdahl
Nyheter24 listar 7 frågor du INTE bör ställa på en första dejt. - Foto: Nyheter24

Sju frågor du INTE borde ställa på första dejten

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och många personer kommer i dagarna att ha sina första dejter. Vi har listat sju saker du VERKLIGEN inte borde fråga på en sådan. Du kan tacka oss sen!


Första dejter kan vara kluriga och det är inte alltid lätt att veta hur man ska bete sig. Det är inte heller lätt att veta exakt vilka frågor man ska ställa till sin dejt – vart går liksom gränsen och vad är en bra respektive dålig fråga? 

Har du någonsin undrat det? I så fall kan du sitta lugnt i båten. Aretha Bergdahl och Sebastian LundgrenNyheter24 hjälper dig lite på traven genom att redovisa sju frågor du INTE bör ställa under din dejt.

1. Tala inte om dina tidigare erfarenheter med könssjukdomar eller fråga om din dejts! 

Okej, den här är lite klurig trots att den känns självklar. Har du en könssjukdom? 

1. Då bör du uppsöka en läkare för att få vård. 

2. Då bör du berätta det för din dejt.

Hur som haver, har du haft en könssjukdom tidigare som nu är borta? Nämn inte den va... Ingen vill veta om dina tidigare oansvariga sexuella utflykter.

Notera: Detta är inte något du ska fråga din dejt om heller. Det finns ju en hel rad av andra samtalsämnen ni kan tala om!

2. Kan du beskriva ditt ex?

Detta är en fråga som inte heller ska behöva en förklaring. Nog för att det alltid är intressant att veta om personens förflutna och vem hen har träffat tidigare, så är det inte en fråga du bör ställa.

Din dejt är inte där för att tala om gamla kärlekar med dig, hen är ju där för att försöka skapa något med dig!

3. Fråga inte om din dejts ekonomi...

Det är såklart helt okej att fråga vad din dejt arbetar med för att försöka få ett hum om hens arbetstider och intressen. Men när det kommer till hur mycket någon tjänar? Nä – det känns bara väldigt ohyfsat tycker vi.

4. Undvik "arbetsintervjufrågorna".

Försök undvika att ställa frågor som: Vart ser du dig själv om fem år? Vad har du för positiva eller negativa egenskaper? 

Varför? Jo – det finns ingen mindre romantisk känsla än att bli förhörd...

5. Ska du fråga om barn? Låt inte stressad!

Något som kan få många att vända på klacken är när någon stressar fram framtiden på tok för snabbt. Tänk att det här är en första dejt – att göra planer om att gifta sig och skaffa familj är helt enkelt inte på tapeten än.

Sånt kan ni spara till en eventuell andra eller tredje dejt. Take a chill pill liksom!

6. Ställ inte frågan om din dejts preventivmedel

Okej, så här är det. Låt oss säga att ni skulle klicka direkt och att allt känns som en dans på rosor efter dejten och ni bestämmer er för att följas åt hem. Ha då preventinmedel i form av kondom redo.

För detta är inte en fråga som ni bör ta upp under dejten. Det är weird och inte direkt charmigt – särskilt om gnistorna inte finns där.

7. Fråga inte vad hen känner för att ha sex efter dejten.

Här behövs det egentligen ingen förklaring. Ställer du denna fråga – ja då finns risken att konsekvenserna blir som i videospelaren ovan...


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om att dejta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

1 timme sedan

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.