Prinsessan Madeleine i Roland Mouret på Childhood
Prinsessan Madeleine i en rejält lyxig klänning Childhood-galan. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Prinsessan Madeleines lyxoutfit på festen kostade 90 000 kronor

Prinsessan Madeleine glittrade på Childhood Foundation-festen för mindre än en vecka sedan. Hon hade inte snålat på någonting – prinsessan bar en likadan klänning från Roland Mouret som Meghan Markle hade på sig nyligen.


Det var för lite mindre än en vecka sedan som stiftelsen Childhood Foundation firade sitt 20-årsjublieum med en storslagen fest på Tyrol i Stockholm. På plats var självklart prinsessan Madeleine som är ledamot för Childhoods svenska styrelse och hedersmedlem i styrelsen Childhood USA.

Och prinsessan Madeleine såg verkligen till att vara kvällens starkaste lysande stjärna. Hon anlände till festligheterna i en silvrig, glittrande klänning i modellen Sarandon från det franska modehuset Roland Mouret.

Kanske har Madeline snappat upp lite inspiration från hertiginnan av Sussex, Meghan Markle

För bara en månad sedan bar nämligen Meghan en likadan glittrig festklänning från Mouret, men då i en djupt vacker blå. Då löd rubrikerna på de brittiska tidningarna "Markle Sparkle" – och visst är klänningen otroligt tjusig. 

Meghan Markle i Roland Mouret. Bildkälla: Stella Pictures

Outfit för 90 000 kronor – och lite till...

Men billig är den inte – klänningen går nämligen för det brutala priset 52 000 kronor. Madeleine matchade klänningen med ett par klackar från Jimmy Choo, och de kostar 20 000 kronor. 

Till det bar Madeleine en väska från Marchesa för 18 000 kronor. Totalt gick hennes outfit på hisnande 90 000 kronor, skriver Stoppa Pressarna. Och då är inte Madeleines smycken eller vita päls inräknade...

Prinsessan Madeleine i den dyra klänningen. Bildkälla: Stella Pictures

Ett ögonvittne som också var på festen berättar för Stoppa Pressarna om det intryckt Madeleine gjorde under kvällen. 

– Madeleine var strålande vacker! Det osade lyx och pengar lång väg om henne, säger källan.

Möttes av kritik efter päls gjord av nyfödda lamm

Prinsessan Madeleine har tidigare mötts av stark kritik när hon i december år 2017 bar en päls gjord av nyfödda lamm. Den rosa persianpälsen från hennes favoritdesigner Valentino hade en prislapp på 144 000 kronor (den notan stod skattebetalarna för) och var gjord av små nyfödda lamm som slaktas när de är mellan 3-6 dagar gamla.

Prinsessan Madeleine i päls från Valentino. Bildkälla: Stella Pictures

I ett inlägg på Facebook så kritiserade Djurens rätt prinsessan Madeleine och bad henne ta sitt ansvar:

"Alla kungligheter är förebilder och har ett särskilt stort ansvar. Att klä sig i päls är oetiskt och vi hoppas att vi inte behöver se det igen. Prinsessan Madeleine, var med och ta ansvar för en djurvänligare värld!".

Inlägget fick tusentals kommentarer och många var minst sagt besvikna på Madeleine. Mer om det kan du läsa här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem bar klänningen bäst?
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

2 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

3 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

3 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?