Torsdag 15 Apr
Stockholm

Känner du igen Rebecka Karlsson i årets Mello? Det är inte så konstigt

Rebecka Karlsson
Rebecka Karlsson tävlar i Melodofestivalen 2019 med bidraget "Who I Am". Foto: TT

Den tidigare Idol-deltagaren Rebecka Karlsson medverkar i Melodifestivalen 2019, med bidraget ”Who I Am”. Men det är inte första gången vi ser Rebecka i TV-rutan. Nyheter24 har listat fem saker du vill veta om stjärnan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rebecka Karlsson debuterar i Melodifestivalen 2019 med bidraget, ”Who I Am”. Hon har skrivit låten tillsammans med Anderz Wrethov och Henric Pierroff

Hon gästade nyligen Nyheter24:s program Melloskvaller med Betty och Johan. Där berättade Rebecka att hennes bidrag till Melodifestivalen handlar mycket om henne själv. 

 Den handlar om min uppväxt och att jag har haft folk som gått emot mig. Detta är min chans att visa att det här är jag och jag tar ingen skit, säger Rebecka Karlsson. 

Trots att hon inte är mer än 18 år gammal har hon synts i TV förut, bland annat i TV4:s Idol där hon tog sig hela vägen till final. Nyheter24 har grottat ner sig lite extra i den unga popstjärnan och tagit fram fem saker du vill veta! 

Talang 

Ida Rebecka Eloise Karlsson föddes i Helsingborg 12 juni 2000. Redan 2009, endast åtta år gammal, deltog hon i TV4:s program Talang. 2014 medverkade hon igen och gick då till semifinal, där hon sjöng Céline Dions klassiska kärleksballad ”All by Myself”. 

Släppte debut-singel som fjortonåring 

I juli 2014 gav hon ut sin allra första singel, ”Ghost Flower”, endast 14 år gammal. Singeln gavs ut under skivbolaget Popophone Recordings och ”Ghost Flower” var även officiell låt för världens största HBTQ-festival, Pride Ung i Stockholm. 

Idol 

Rebecka var en av deltagarna i TV4:s talangprogram Idol 2016. Där tog hon sig hela vägen till final och tävlade mot Liam Cacatian Thomassen i Globen. Det var dock Liam, även känd under artistnamnet Liamoo, som blev vinnaren av Idol 2016 och Rebecka fick nöja sig med en andraplats.

Liamoo tävlar även han i Melodifestivalen 2019, med låten ”Hold You”, som han framförde med Hanna Ferm i den andra deltävlingen i Malmö 9 februari. 

Rebecka Karlsson.
Melodifestival-aktuella Rebecka Karlsson kom tvåa i Idol 2016. Bildkälla: Maja Suslin/TT

Träffade sin pojkvän via Snapchat 

Rebecka träffade sin pojkvän för snart två år sedan på ett lite annorlunda sätt. Hon publicerade en story på Snapchat där det stod att hon skulle gå på en fotbollsmatch. En okänd kille skrev till henne att laget hon hejade på skulle förlora. I vanliga fall brukar Rebecka inte svara okända killar på Snapchat men i detta fall gjorde hon ett undantag. 

– Jag skrev tillbaka ”ja ja, vi får se hur det går”. Sen svarade jag honom inte på en timme och han tänkte att jag var en diva som hade dissat honom. Sen kom jag ner i en helikopter på fotbollsplanen och sjöng, säger Rebecka i Melloskvaller med Betty och Johan. 

Efter Rebeckas storslagna entré blev den nuvarande pojkvännen minst sagt chockad. Rebeckas lag vann fotbollsmatchen, de fortsatte skriva och träffades strax efter. Och nu har de alltså varit ett par i snart två år. 

Googlar sig själv ofta 

I Melloskvaller med Betty och Johan berättar Rebecka att hon brukar googla sig själv ganska ofta. 

– Men vill ju veta om det står något smaskigt om en, vad tidningen har skrivit, säger hon. 

Missa inte när Rebecka Karlsson tävlar i Leksand, 16 februari, med bidraget "Who I Am". 

Se hela avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan, när de gästas av Rebecka Karlsson och Martin Stenmarck, här! 

Kommer du rösta på Rebecka Karlsson i Mello?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela