Onsdag 25 Maj
Stockholm

Här är fem saker du vill veta om Martin Stenmarck

Martin Stenmarck
Det här visste du kanske inte om Martin Stenmarck. Foto: Christine Olsson/TT, Claudio Bresciani / TT

Den folkkäre artisten Martin Stenmarck ska uppträda i Melodifestivalen för fjärde gången. Här är fem saker du kanske inte visste om sångaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den folkkäre artisten Martin Stenmarck slog igenom år 2005 när han vann hela Melodifestivalen med låten Las Vegas. Han blev därefter skickad till Eurovision i Kiev, Ukraina, för att representera Sverige. Väl där slutade han på en 19:e plats.

Nu är han aktuell i årets Melodifestivalen med bidraget Låt skiten brinna. Här är fem saker du kanske inte visste om sångaren.

Gift med rivalens syster

Martin Stenmarck är gift med artisten Hanna Hedlund, som är syster till sångaren Lina Hedlund – som är före detta medlem i Alcazar. Lina ska också ställa upp i Melodifestivalen med sin låt Victorious och kommer möta Martin i deltävling tre som går av stapeln i Leksand.

Vaknade naken ovanpå en lastbil

På en efterfest hemma hos trollkarlen och komikern Carl Einar Häckner fick Martin Stenmarck en ordentlig snefylla. I Melloskvaller med Betty och Johan berättar han att han minns festen och att han senare vaknar upp på en lastbil, naken, på Göteborgs centralstation. 

Cyklade på Mount Everest

2010 gjorde Martin Stenmarck en uppmärksammad start i en av världens mest spektakulära tävlingar i mountainbike. Tävlingen Yak Attack är ett tio dagar långt lopp i Nepal på världens högsta berg, Mount Everest.

Blev arresterad i Tibet

Martin Stenmarck spelade på ett ställe i Tibet, när det oväntade inträffade. Polisen kom och arresterade artisten och hans band. Anledningen? De hade inget tillstånd.

– De kom med dragna vapen. Det var helt sjukt, det var lite läskigt. Det är inte som här hemma när polisen knackar på och säger: "Nu får du följa med", säger Martin Stenmarck till Nyheter24.

Men händelsen fick ett gott slut och artisten och bandet klarade sig oskadda.

– Man får spela dum, så till slut orkar de (polisen) inte längre, säger han.

Blev nästan dödad av ett fan på scenen

Under Ladies Night så tog sig ett fan upp på scenen, när det sjuka hände. En oerhört glad kvinna hoppar upp i luften med armar och ben mot Martin Stenmarck när han står vid scenkanten. Och scenen var hög och fallhöjden hela två och en halv meter. 

– Hade inte jag varit beredd på det och kunnat spjärnat emot, då hade hon klipp mig och båda hade antagligen dött, säger Martin Stenmarck till Nyheter24.

Här är hela avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan som gästades av Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson!

Kommer du rösta på Martin Stenmarck i Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela