Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bert Karlsson: "Jon Henrik Fjällgren har plagierat Avicii"

- 15/02/2019, 15:40 -

Bert Karlsson kritiserar artisten Jon Henrik Fjällgren. Bert har hört Jons bidrag "Norrsken" till Melodifestivalen och han hävdar att det är vansinnigt likt Aviciis musik.

Nu på lördag ser vi Jon Henrik Fjällgren, 31, inta scenen inför Melodifestivalens tredje delfinal som äger rum i Leksand. 

Jon Henriks bidrag heter "Norrsken" och är skrivet av Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson och Jon Henrik själv.

– Den heter ”Goegsegh”, som betyder norrsken på svenska. Den handlar om att ta sig upp från det som varit tufft i livet och ta vara på den tid man har. Att följa sina drömmar. Trots att allt kan kännas hopplöst ibland, så kan man nå dit, har Jon Henrik tidigare berättat för Svt.

Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren tävlar i Melodifestivalen med bidraget "Norrsken". Bildkälla: Stella Pictures.

Men nu möts Jon Henrik av kritik från Bert Karlsson. Han har nämligen lyssnat på Jon Henriks bidrag – och han tycker att det är alldeles för likt Avicii

Låten ska även ha likheter med Axwell och Ingrossos "Sun is Shining", skriver Expressen.

– Det går inte att göra så här. Det är konstgjort, det håller inte att kopiera. Självklart är det gravplundring, säger Bert Karlsson till Expressen.

Bert Karlsson
Bert Karlsson tycker att Jon Henriks bidrag påminner för mycket om Avicii. Bildkälla: Stella Pictures.

Bert tycker att Melodifestivalen har tappat stinget lite och han anser att Melodifestivalen idag plockar ut artisterna först och sedan skriver låtarna. 

Jon Henrik har själv aldrig hört de låtar som hans bidrag jämförs med. 

– Jag har inte hört de här låtarna. Låtar i Melodifestivalen kommer alltid att jämföras, alla poplåtar är i stort sett lika varandra. Jag anser att det alltid tillkommer något nytt. Den här låten är skriven utifrån upplevelser från mitt liv, säger han till Expressen.

För lite mindre än en vecka sedan blev även Andreas Johsnon, 48, kritiserad. Även då gällde det just Avicii – Johnsons bidrag var anklagat för att vara plagiat. Mer om det kan du läsa här.