Bert Karlsson och Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen.
Bert Karlsson tycker att Jon Henrik Fjällgrens bidrag "Norrsken" påminner alldeles för mycket om Avicii. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Bert Karlsson: "Jon Henrik Fjällgren har plagierat Avicii"

Bert Karlsson kritiserar artisten Jon Henrik Fjällgren. Bert har hört Jons bidrag "Norrsken" till Melodifestivalen och han hävdar att det är vansinnigt likt Aviciis musik.


Nu på lördag ser vi Jon Henrik Fjällgren, 31, inta scenen inför Melodifestivalens tredje delfinal som äger rum i Leksand. 

Jon Henriks bidrag heter "Norrsken" och är skrivet av Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson och Jon Henrik själv.

– Den heter ”Goegsegh”, som betyder norrsken på svenska. Den handlar om att ta sig upp från det som varit tufft i livet och ta vara på den tid man har. Att följa sina drömmar. Trots att allt kan kännas hopplöst ibland, så kan man nå dit, har Jon Henrik tidigare berättat för Svt.

Jon Henrik Fjällgren tävlar i Melodifestivalen med bidraget "Norrsken". Bildkälla: Stella Pictures.

Men nu möts Jon Henrik av kritik från Bert Karlsson. Han har nämligen lyssnat på Jon Henriks bidrag – och han tycker att det är alldeles för likt Avicii

Låten ska även ha likheter med Axwell och Ingrossos "Sun is Shining", skriver Expressen.

– Det går inte att göra så här. Det är konstgjort, det håller inte att kopiera. Självklart är det gravplundring, säger Bert Karlsson till Expressen.

Bert Karlsson tycker att Jon Henriks bidrag påminner för mycket om Avicii. Bildkälla: Stella Pictures.

Bert tycker att Melodifestivalen har tappat stinget lite och han anser att Melodifestivalen idag plockar ut artisterna först och sedan skriver låtarna. 

Jon Henrik har själv aldrig hört de låtar som hans bidrag jämförs med. 

– Jag har inte hört de här låtarna. Låtar i Melodifestivalen kommer alltid att jämföras, alla poplåtar är i stort sett lika varandra. Jag anser att det alltid tillkommer något nytt. Den här låten är skriven utifrån upplevelser från mitt liv, säger han till Expressen.

För lite mindre än en vecka sedan blev även Andreas Johsnon, 48, kritiserad. Även då gällde det just Avicii – Johnsons bidrag var anklagat för att vara plagiat. Mer om det kan du läsa här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

2 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

2 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".