Måndag 3 Okt
Stockholm

Vera Vitali i Bonusfamiljen – allt du vill veta om stjärnan

Skådespelaren Vera Vitali i Bonusfamiljen
Skådespelaren Vera Vitali har gjort succé i rollen som Lisa i tv-serien Bonusfamiljen. Foto: Stella Pictures, Pontus Lundahl/TT Bild. Bilden är ett montage.

Ikväll är det premiär för den tredje säsongen av den hyllade serien "Bonusfamiljen" i SVT med skådespelaren Vera Vitali i rollen som Lisa. Här är allt du vill veta om Vera Vitali.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ikväll har den tredje säsongen av "Bonusfamiljen" premiär på Svt, och skådespelaren Vera Vitali, 37, ser vi i serien som karaktären Lisa. Är du nyfiken på att veta mer om Vera? 

Uppväxt i filmfamilj

Anna Vera Vetali föddes den 3 oktober 1981 i Stockholm. Veras pappa Leon Vitali är även han skådespelare, och jobbade i många år med Stanley Kubrick både som skådespelare och assistent. Veras mamma Kersti Vitali är också hon verksam inom filmbranschen som kostymör. 

Vera kommer alltså från en riktig filmfamilj, och även hennes bror Max är skådespelare. Veras pappa föddes i England, och det italienska efternamnet kommer från hennes pappas sida då hennes farfars far var italienare, något som Vera berättade om i Kristoffer Triumfs podcast "Värvet".

Vera Vitali. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Slog igenom i Sveriges Oscarsbidrag

Som 15-åring upptäcktes Vera av en stylist och blev modell.

Vera har studerat på en teaterskola i Stockholm. I mitten av 2000-talet syntes Vera i flera teaterpjäser, och år 2008 gjorde hon filmdebut. Då spelade hon i Ruben Östlunds film "De ofrivilliga" som även var Sveriges Oscarsbidrag. 

Innan Vera bestämde sig för att satsa på en karriär som skådespelare var hon något osäker. Men efter just insatsen i "De ofrivilliga" så var det klart.

– Det var som att komma hem. Det kändes så naturligt, har Vera berättat i en intervju med Damernas Värld.

Vera Vitali på filmfestivalen i Venedig år 2016. Bildkälla: Stella Pictures

Blomstrande karriär 

Veras första riktiga huvudroll var som Lillemor Östlin i "Hinsehäxan", och sedan dess har hennes karriär fullkomligen blomstrat. 

Hon har spelat polisen Sara Svenhagen i SVT-serien "Arne Dahl" och mot Michael Nyqvist i "Min så kallade pappa". År 2018 medverkade dessutom Vitali i Anna Odells omtalade film "X & Y" där även Mikael Persbrandt var med.

Vera Vitali och Michael Nyqvist spelade huvudrollerna i Ulf Malmros film "Min så kallade pappa". Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Privatlivet

När det kommer till privatlivet är Vera just privat – i en intervju med Aftonbladet i februari 2018 bekräftade Vera att hon hade en pojkvän, men vem lät hon vara osagt. 

I intervjun med Damernas Värld berättade Vera att hon alltid haft en barnlängtan.

– Att få barn skulle vara kul och jag kan se mig själv som morsa en dag, sa Vera till Damernas Värld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.