Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bianca Ingrosso om stödet från fansen : "Sträckt ut sin hand"

- 20/02/2019, 16:11

I Renées Brygga får vi se en familjeträff när Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Christina Schollin kommer på besök. Under programmet pratar Bianca Ingrosso öppet om sin ätstörning och den support hon har mottagit från sina följare.

I kvällens avsnitt av Renées brygga träffar vi Bianca Ingrosso, 24, tillsammans med mamma Pernilla Wahlgren, 51, och mormor Christina Schollin, 81.

När Renée Nyberg, 52, skär frukt tillsammans med Bianca så pratar de om bloggarens bulimiproblematik som förföljt henne i livet. Och hon får än idag många kommentarer kring sitt utseende som skapar stor press.

– Jag har alltid trott att man blir omtyckt för vilken storlek man har. För de snyggaste i skolan var alltid så (Bianca visar upp lillfingret), säger hon i programmet.

"Det blev mitt mönster"

Bianca Ingrosso har tidigare varit öppen om sin ätstörning och säger att den kommer från hennes dåliga självförtroende och självkänsla. Samtidigt har det varit det enda hon haft kontroll över.

– Det var det enda jag kunde styra över. Det blev mitt mönster, säger hon.

Renée Nyberg: Vilka såg och vilka visste som du kunde prata med?

– Min pappas fru märkte ganska tydligt när jag gick in på toan och satte på kranen. De och min pojkvän har haft koll på mig, säger Bianca.

Hyllar sina fans

Bianca menar på att hon inte kunnat prata om sin ätstörning med någon. Anledningen är att hon har varit väldigt duktig på att skämta bort det. Samtidigt hyllar hon sina fans och läsare som funnits där och stöttat henne i motgångar.

– De har sträckt ut sin hand till mig och berättat deras historier. Vi har hjälpt varandra, säger Bianca.

Idag tycker hon själv att det har blivit bättre. Dock får hon alltid ångest efter måltiderna. Men nu har Bianca har börjat lära sig vissa tekniker för att hantera det på ett bättre sätt.

– Jag försöker lära mig andningstekniker. Efter en måltid kan jag bli väldigt tyst och det är för att jag försöker bli vän med min hjärna, säger hon.

I klippet ovan kan du höra Biancas egna ord i "Renées brygga".

Renées brygga
Bianca Ingrosso är med i det senaste avsnittet av Renées brygga. Bildkälla: TV4
Tittar du på Renées brygga?