Bianca Ingrosso, Renée Nyberg
Bianca Ingrosso gästar Renées brygga. - Foto: TV4, ANDERS WIKLUND / TT

Bianca Ingrosso om stödet från fansen: "Sträckt ut sin hand"

I Renées Brygga får vi se en familjeträff när Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Christina Schollin kommer på besök. Under programmet pratar Bianca Ingrosso öppet om sin ätstörning och den support hon har mottagit från sina följare.


I kvällens avsnitt av Renées brygga träffar vi Bianca Ingrosso, 24, tillsammans med mamma Pernilla Wahlgren, 51, och mormor Christina Schollin, 81.

När Renée Nyberg, 52, skär frukt tillsammans med Bianca så pratar de om bloggarens bulimiproblematik som förföljt henne i livet. Och hon får än idag många kommentarer kring sitt utseende som skapar stor press.

– Jag har alltid trott att man blir omtyckt för vilken storlek man har. För de snyggaste i skolan var alltid så (Bianca visar upp lillfingret), säger hon i programmet.

"Det blev mitt mönster"

Bianca Ingrosso har tidigare varit öppen om sin ätstörning och säger att den kommer från hennes dåliga självförtroende och självkänsla. Samtidigt har det varit det enda hon haft kontroll över.

– Det var det enda jag kunde styra över. Det blev mitt mönster, säger hon.

Renée Nyberg: Vilka såg och vilka visste som du kunde prata med?

– Min pappas fru märkte ganska tydligt när jag gick in på toan och satte på kranen. De och min pojkvän har haft koll på mig, säger Bianca.

Hyllar sina fans

Bianca menar på att hon inte kunnat prata om sin ätstörning med någon. Anledningen är att hon har varit väldigt duktig på att skämta bort det. Samtidigt hyllar hon sina fans och läsare som funnits där och stöttat henne i motgångar.

– De har sträckt ut sin hand till mig och berättat deras historier. Vi har hjälpt varandra, säger Bianca.

Idag tycker hon själv att det har blivit bättre. Dock får hon alltid ångest efter måltiderna. Men nu har Bianca har börjat lära sig vissa tekniker för att hantera det på ett bättre sätt.

– Jag försöker lära mig andningstekniker. Efter en måltid kan jag bli väldigt tyst och det är för att jag försöker bli vän med min hjärna, säger hon.

I klippet ovan kan du höra Biancas egna ord i "Renées brygga".

Bianca Ingrosso är med i det senaste avsnittet av Renées brygga. Bildkälla: TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Renées brygga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...