Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Farmen"-profil anklagas för sexuella trakasserier

- 20/02/2019, 16:16

En deltagare i TV4-programmet "Farmen" anklagas för sexuella trakasserier av en annan deltagare. Den anklagade profilen har lämnat programmet.

En av deltagarna i TV4:s "Farmen" har lämnat programmet av privata skäl. Men en annan deltagare hävdar nu att det finns en annan anledning – nämligen att personen har utsatt denne för verbala sexuella trakasserier.

Bland annat ska personen som lämnade "Farmen" ha föreslagit en överenskommelse om att "träffas på nätterna". 

Deltagaren som ska ha blivit utsatt för trakasserierna säger till Aftonbladet:

– Jag kände mig väldigt illa till mods. Det pågick ganska länge och var väldigt jobbigt.

Profilen som nu har lämnat programmet anklagas även för att ha sagt att denne vill skada en annan deltagare.

Den anklagade "Farmen"-deltagaren säger att det hela är ett missförstånd och berättar i en intervju med Aftonbladet om hur det gick till när tv-teamet frågade om anklagelserna.

– Tv-teamet kallade på mig och frågade om jag hade hotat någon med stryk eller gjort sexuella närmanden – aldrig. Efter det bestämde jag mig. Om det är så här, så är det bättre att jag lämnar ”Farmen”. Ingen har slängt ut mig, men jag såg att de var på hugget att komma till samma slutsats, säger profilen till Aftonbladet.

Enligt Joel Bendrik som är exekutiv producent för programmet så såg de allvarligt på situationen och ansåg att den anklagade profilen omedelbart behövde lämna programmet, skriver Expressen.