Farmen-profil anklagas för sexuella trakasserier.
En Farmen-profil anklagas för sexuella trakasserier. - Foto: Shutterstock, Maja Suslin/TT Bild. Bilden är ett montage.

"Farmen"-profil anklagas för sexuella trakasserier

En deltagare i TV4-programmet "Farmen" anklagas för sexuella trakasserier av en annan deltagare. Den anklagade profilen har lämnat programmet.


En av deltagarna i TV4:s "Farmen" har lämnat programmet av privata skäl. Men en annan deltagare hävdar nu att det finns en annan anledning – nämligen att personen har utsatt denne för verbala sexuella trakasserier.

Bland annat ska personen som lämnade "Farmen" ha föreslagit en överenskommelse om att "träffas på nätterna". 

Deltagaren som ska ha blivit utsatt för trakasserierna säger till Aftonbladet:

– Jag kände mig väldigt illa till mods. Det pågick ganska länge och var väldigt jobbigt.

Profilen som nu har lämnat programmet anklagas även för att ha sagt att denne vill skada en annan deltagare.

Den anklagade "Farmen"-deltagaren säger att det hela är ett missförstånd och berättar i en intervju med Aftonbladet om hur det gick till när tv-teamet frågade om anklagelserna.

– Tv-teamet kallade på mig och frågade om jag hade hotat någon med stryk eller gjort sexuella närmanden – aldrig. Efter det bestämde jag mig. Om det är så här, så är det bättre att jag lämnar ”Farmen”. Ingen har slängt ut mig, men jag såg att de var på hugget att komma till samma slutsats, säger profilen till Aftonbladet.

Enligt Joel Bendrik som är exekutiv producent för programmet så såg de allvarligt på situationen och ansåg att den anklagade profilen omedelbart behövde lämna programmet, skriver Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.