Victoria och Daniel varit förlovade i 10 år.
Idag har Victoria och Daniel varit förlovade i 10 år. - Foto: Bildkälla: TT / Claudio Bresciani

10 år sedan förlovningen – se den rörande bilden Victoria och Daniel

Idag är det 10 år sedan som det blev officiellt att kronprinsessan Victoria hade förlovat sig med prins Daniel. För att fira det delar kungahuset med sig av en rörande throwback-bild, och ett foto på paret som aldrig tidigare delats med allmänheten.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Idag är det prick 10 år sedan det kungliga hovet gjorde det officiellt att prins Daniel hade gått ned på knä och ställt den stora frågan till kronprinsessan Victoria: Vill du gifta dig med mig?

I efterhand medgav Daniel att han absolut var nervös, den dagen för 10 år sedan när den då 31 åriga kronprinsessan utbrast i ett klart och tydligt ja när hennes fyra år äldre festman friade.

För att fira den minnesvärda dagen har kungahuset lagt ut två fina bilder på Instagram. Den ena är en fin throwback från 2009 när de två precis hade förlovats.

En bild på det fina paret från 2009. Foto: Instagram

Den andra är en öm bild på Victoria och Daniel när de håller om varandra, som tagits privat. 

Victoria och Daniel i en omfamning, tagen förra året. Foto: Instagram

Så fina!

Träffades 2001 – förlovade sig 2009

Lite mer än ett år efter att den första bilden togs, den 19 juni 2010, stod dörrarna till Storkyrkan i Stockholm öppna då kronprinsessan och hennes prins Daniel hade sitt kungliga bröllop. Nu har två blivit fyra, med dottern Estelle som föddes 2012 och deras yngsta barn Oscar föddes 2016.

Träffades på gymmet

Men hur träffades paret då? Jo, på gymmet. Det hela började efter att Kronprinsessan blev tipsad om gymmet ’’Master Training’’ av hennes vännina. Och det var alltså där som hon först träffade hennes blivande make prins Daniel. 

Prins Daniel jobbade under den tiden som delägare och personlig tränare på gymmet och det var på den vägen som paret möttes. Så kanske dags att damma av gymkortet om du själv letar efter den rätta?

Du kanske också vill läsa 10 anledningar till varför vår kronprinsessa Victoria är bäst? Eller varför inte om bilden på prins Daniels mobilskal som skapade uppståndelse – av en väldigt fin anledning. 

Är du förlovad?
Tack för din röst!