Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

gick det för Prins Carl-Philip i Vasaloppet 2019

- 03/03/2019, 19:43 -

Sådan far, sådan son. Under lördagen var det dags för årets Vasalopp, som fick ett minst sagt celebert besök. Det var nämligen dags för Prins Carl-Philip att följa sin pappas spår i snön. Det var dagen då prinsen åkte Vasaloppet för första gången.

15 800 personer startade i årets Vasalopp, och prinsen var en av dem. Så, hur gick det för Carl-Philip? För visst jämförs prinsen med pappa sin. Ja, nog tog prinsen sig i mål. Men om tanken var att slå pappa kung Carl Gustafs rekord så räckte det inte hela vägen.

År 1977 gled Kung Carl Gustaf i mål på tiden 8.12.41. Frågan är, var det något som sonen kunde slå?

Räckte inte hela vägen

Denna gången räckte det inte, då prinsens sluttid blev 8.46.12. Lite mer än en halvtimme senare än pappa sin. Även om det är drygt 40 år senare så håller fortfarande pappa rekordet inom familjen.

Det var heller ingen lätt utmaning som han tagit sin an denna söndag. 

– Det var kämpigt. Det var som att åka i socker hela vägen. Visst hade man kanske önskat en bättre tid, men målet blev att komma i mål, säger Prins Carl Philip till SVT.

Magsjuka

Prinsen, som dessutom lidit av magsjuka i veckan, hälsades vid målgången välkommen av sin fru prinsessan Sofia.

Prins Carl-Philip
Bildkälla: Ulf Palm / TT

Och till prinsens försvar så har ju väderförhållandena varit till någon av Vasalopps-åkarnas fördel. Vind och snö har under dagen inte gjort det superlätt för loppets deltagare.

Bra jobbat prinsen och alla andra som åkte loppet!

Häromdagen fyllde prins Oscar tre år. Det finare Hovet med att dela med sig av en ny bild på lillprinsen. Har du missat den? Då kan du se den här.

Har du åkt Vasaloppet?