- Foto: Mikael Fritzon/TT / Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna / Pixabay

Prins Oscar fyller 3 år idag – se Hovets nya bild

Idag fyller Oscar Carl Olof, Prins av Sverige, Hertig av Skåne, 3 år. Stort grattis! Hovet delar med sig av en ny bild på lillprinsen. Vem är han mest lik? Kronprinsessan Victoria eller prins Daniel?


Det har varit minst sagt ett fullspäckat schema för kungafamiljen under den senaste tiden med höjdpunkter att fira. I slutet på februari, närmare bestämt 23 februari, var det prinsessan Estelles sjuårsdag. Det firade Hovet med att dela nya bilder på 7-åriga prinsessan och lillebrorsan prins Oscar som åkte släde i snön bakom welshponnyn Viktor. Här kan du se de bilderna.

Redan dagen efter, 24 februari, var det dags att hurra igen. Då var det nämligen på dagen 10 år sedan som det blev officiellt att kronprinsessan Victoria hade förlovat sig med prins Daniel. För att fira det delade kungahuset med sig av en rörande throwback-bild, och ett foto på paret som aldrig tidigare delats med allmänheten. Här kan du läsa mer om det.

Och nu är det dags igen – ett fyrfaldigt leve för prins Oscar på treårsdagen! Kungahuset firar dagen med att bland annat dela med sig av en ny bild på prinsen.

Grattis prins Oscar! Bildkälla: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

"Oscar Carl Olof, Prins av Sverige, Hertig av Skåne, föddes den 2 mars 2016 som andra barn till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Prins Oscar är i enlighet med 1979 års successionsordning, som trädde i kraft den 1 januari 1980, den tredje i tronföljden efter Kronprinsessan och Prinsessan Estelle", skriver Kungahuset.

Minns du när prins Oscar fyllde två? Här kan du kika om du vill bli påmind!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem är prins Oscar mest lik?
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.