Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Känd skivbolagschef tafsade på Zara Larsson : "Höll på hela middagen"

- 04/03/2019, 13:41 -

En chef för ett av de största amerikanska skivbolagen ska år 2016 ha tafsat på sångerskan Zara Larsson under en hel middag. Detta skriver författaren och journalisten Annah Björk i en ny bok.

Det som var tänkt att bli ett av Zara Larssons viktigaste karriärsögonblick skulle komma att bli en riktig mardröm. Under mötet med den världskända skivbolagschefen fick Zara ta emot både händer på sina lår och sexuella inviter.

Det är journalisten och författaren Annah Björk som skriver om händelsen i sin nya bok  ”Ni måste flytta på er”  som handlar om kvinnors utsatthet i musikbranschen. I boken har Annah intervjuat kvinnliga artister som utsatts, bland andra Molly Sandén och Zara Larsson. 

Zara Larsson
Zara har valt att berätta om händelsen i boken "Ni måste flytta på er". Bildkälla: Stella Pictures

I en intervju med Aftonbladet berättar författaren mer om händelsen som ska ha ägt rum för ett par år sedan när Zara träffade den mäktiga skivbolagschefen på en restaurang i LA för att ha ett möte. 

"La handen på hennes lår"

– Wow se på dig, du har ju blivit en fullmogen kvinna, inget barn längre, säger han medan han klappar på platsen där hon sedan ska sätta sin rumpa. Trots att det tar emot sätter sig Zara bredvid skivbolagschefen. Han är den viktigaste personen hittills i hennes karriär då det är han som avgör om hon kommer att få ge ut sin skiva i USA eller inte, läser Annah ur sin bok när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon under måndagen. 

– Hon är en kaxig feminist men inte ens hon vågade säga ifrån till musikbolagets vd, avslutar hon

Zara Larsson
Skivbolagschefen som tafsade på Zara var personen som skulle komma att avgöra huruvida hon skulle få släppa ett album i USA eller inte. Bildkälla: Stella Pictures

Skivbolagschefen var den som stod mellan Zara och hennes USA-drömmar. Detta gjorde att artisten ska ha haft svårt att säga till mannen som vid upprepade gånger smekte henne på ben och lår under middagen. 

Därefter ska han ha frågat Zara om vilket hotell hon bor på och vilket rumsnummer som är hennes, berättar Annah vidare i Nyhetsmorgon..

Annah Björk
Författaren Annah Björk har skrivit en bok om musikbranschens mörka baksida. Bildkälla: TV4Play

– Hur reagerar Zara på det hela?, frågar reportern.

– Som väldigt många andra kvinnor så finner hon sig i det hela då hon inte vågar göra annat. Allt hon någonsin drömt om står på spel vilket gör att hon finner sig i den obehagliga situationen. Tyvärr är det många kvinnor inom musikbranschen som måste ta sig förbi männen för att lyckas, säger Annah. 

Boken släpps på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Har du blivit sexuellt ofredad?