Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Timell stämmer TV4: "De var livrädda och offrade mig"

- 08/03/2019, 10:18 -

Den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell stämmer nu TV4 och kanalens VD Casten Almqvist. För första gången berättar Timell om tiden efter anklagelserna.

Det var i oktober 2017 som #metoo-rörelsen nådde Sverige. I media och nöjesbranschen resulterade det i att flera mäktiga TV-personligheter och journalister blev anmälda för bland annat sexuella trakasserier.

En av de som anklagades var den folkkära "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60. 

Han hade samarbetat med TV4 i 20 års tid och var en av kanalens största profiler. Timell anklagades av tidigare medarbetare för sexuella trakasserier och mobbning. 

Han anmäldes också för en våldtäkt, men friades i tingsrätten den 8 juni 2018.

Under hösten 2017 bröt TV4 alla samarbeten med Timell och de program där han var med stoppades av kanalen.

Martin Timell
Martin Timell var under många år programledare för "Äntligen hemma". Bildkälla: Jonas Ekströmer

Nu berättar Martin Timell i en intervju med Dagens Media om tiden efter anklagelserna, och om hur TV4 hanterade situationen. 

– De var livrädda och offrade mig, säger Timell till Dagens Media.

Timell ska nu stämma TV4 för avtalsbrott och kanalens VD Casten Almqvist för förtal. Timell berättar vidare för Dagens Media att han fick veta att han fick sparken genom en tidningsartikel. 

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, säger Timell till Dagens Media. 

Timell berättar vidare att han var vän med Casten i 25 år och att han har varit på middagar hemma hos Timell. 

Därför blev det även en chock för programledaren när Casten bland annat kallade Timell för ett "enskilt rötägg", "unken ficklukt", och "en skam för kanalen". Timell säger i intervjun med Dagens Media att Castens uttalanden bara var för att skada honom.