Martin Timell vill jobba med tv igen.
I en intervju med Dagens Media berättar Martin Timell att han vill jobba med tv igen. - Foto: Robin Haldert/TT Bild

Martin Timell avslöjar framtidsplanerna – vill jobba med tv igen

Idag stod det klart att den tidigare "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell kommer att stämma TV4 och kanalens vd Casten Almqvist. I en intervju med Dagens Media berättar Timell nu om sina framtidsplaner.


Martin Timell, 60, var en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Timell var programledare för "Äntligen hemma" i TV4 och hade varit ett av kanalens ansikten utåt i 20 års tid. 

Men hösten 2017 ändrades allt det. Efter att metoo-vågen nådde Sverige så blev flera tunga profiler anklagade för bland annat sexuella trakasserier och mobbning. 

En av de som anklagades var just Timell. TV4 bröt samarbetet med honom och stoppade omedelbart profilens program.

Timell anmäldes och åtalades även för en våldtäkt. Han friades i tingsrätten den 8 juni 2018.

Under fredagen stod det klart att Timell kommer att stämma TV4 för avtalsbrott. Han planerar även att stämma kanalens vd Casten Almqvist för förtal.

Martin Timell var tidigare programledare för "Äntligen hemma". I en intervju med Dagens Media berättar han om sina framtidsplaner. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

I en exklusiv intervju med Dagens Media berättar Timell om beslutet att stämma kanalen, men också om den tuffa tiden som har varit hans vardag sedan oktober 2017. 

Han beskriver den tiden "som en väldig massa sorg".

Men Timell är övertygad om att det går att resa sig upp från en sådan här sak, trots den hårda rapporteringen som har varit runt hans person de senaste åren.

När Dagens Medias journalist Janne Naess frågar Timell om hur han ser på framtiden svarar han: 

– Jag vill självklart jobba med tv igen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du se Martin Timell i TV igen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

2 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

3 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.