Onsdag 21 Apr
Stockholm

LaToya Jacksons anklagelser mot Michael: "Brott mot små barn"

LaToya Jackson och popstjärnan Michael Jackson
En intervju med Michael Jacksons syster LaToya Jackson är återigen aktuell. Foto: AP Photo/pool,Kevork Djansezian/TT Bild. Bilden är ett montage.

Nu sprids en intervju med Michael Jacksons syster LaToya Jackson från 1993. I intervjun säger LaToya att hon älskar sin bror men att det "han gör är fel". Läs mer om LaToyas intervju och dokumentären "Leaving Neverland" här.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HBO-dokumentären "Leaving Neverland" har chockat en hel värld. Nu på söndag sänder SVT Play den omdebatterade dokumentären, där tittarna får höra hur två idag vuxna män berättar hur de som barn ska ha blivit utsatta för sexövergrepp av Michael Jackson.

Dokumentären är i två delar, och både Wade Robson och James Safechuck berättar om hur de som barn blev vänner med Jackson. De ska sedan ha blivit utnyttjade. I "Leaving Neverland" berättar de detaljerat om de påstådda sexuella övergreppen.

James Safechuck
James Safechuck träffade Michael Jackson under inspelningen av en Pepsi-reklam. Bildkälla: Youtube

James säger bland annat att som 10-åring "gifte" sig med Michael i stjärnans sovrum. Samma år ska de sexuella övergreppen ha börjat.

Wade träffade Jackson under stjärnans turné i Australien. Wade älskade att dansa och var en mästare på att imitera Jackson. Första gången de träffades var Wade fem år gammal. När Wade var sju år gammal ska övergreppen ha börjat. Sju år senare ska Jackson ha försökt våldta Wade analt.

– Det gjorde för ont så han slutade, berättar Wade i "Leaving Neverland".

Wade Robson
Wade Robson år 1990. Bildkälla: Instagram/waderobsoncreations

LaToya Jacksons anklagelser mot Michael

Nu har en intervju med Michael Jacksons syster LaToya Jackson, 62, börjat spridas. I intervjun från 1993 så anklagar LaToya sin bror för att vara pedofil, skriver Daily Mail.

– Michael är min bror. Jag älskar honom otroligt mycket men jag varken kan eller vill vara en tyst medbrottsling till hans brott mot små, oskyldiga barn, sa LaToya i intervjun.

LaToya hävdade även att hon hade sett "tystnadspengar" utbetalas till barn. Det ska ha rört sig om enorma summor, skriver Daily Mail.

– Tänk efter en sekund. Vilken 35-årig man tar en liten pojke och bor med honom i 30 dagar? Och tar en annan pojke och bor med honom i fem dagar och lämnar aldrig rummet? Hur många skulle ta små barn på det sättet? De är mellan nio och elva år gamla. Jag älskar min bror men det är fel. Jag vill inte se de här barnen skadade, sa LaToya.

LaToya Jackson
LaToya Jackson. Bildkälla: AP Photo/Nick Ut/TT Bild

Hon berättade vidare att hon själv är ett offer för sexuella övergrepp.

– Jag är själv ett offer och jag vet hur det känns. De här barnen kommer att vara ärrade för livet och jag vill inte se fler oskyldiga, små barn påverkas på det här sättet, sa LaToya i intervjun.

LaToya drog senare tillbaka sina uttalanden och hävdade att hennes dåvarande make hade övertalat henne att fördöma Michael.

Michael Jackson dog den 25 juni år 2009 dog Jackson, 50 år gammal. Under sin livstid nekade Jackson till alla anklagelser som riktades mot honom gällande sexövergrepp. År 2005 så åtalades Jackson för att år 2003 ha förgripit sig på en cancersjuk pojke.

Michael Jackson
Michael Jackson friades på alla punkter under rättegången år 2005. Bildkälla: Robyn Beck/AP/TT Bild

Jackson stod bland annat åtalad för att ha gett barnet alkohol och sedan förgripit sig på honom. Rättegången blev en långdragen historia, men i juni år 2005 så friades Jackson på alla åtalspunkter.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela