Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alexander Pärleros svarar på kritiken efter intervjun med John Lundvik

- 12/03/2019, 10:19 -

I det senaste avsnittet av Framgångspodden använde Alexander Pärleros n-ordet under intervjun med John Lundvik. Nyheter24 fick tag på poddaren som besvarade kritiken. "Jag visar respekt", säger Alexander Pärleros till Nyheter24.

Några dagar efter att John Lundvik krossade motståndet i finalen av Melodifestivalen 2019 så har artisten hamnat i blåsväder. Det är i ett avsnitt av Framgångspodden med Alexander Pärleros, där artisten berättar om hur uppväxten i Växjö kantades av mobbning och rasism.

Alexander Pärleros pratar om hur sjukt det var att de lekte vissa lekar när de var yngre, där de använde n-ordet. Bland annat var det lekar som "n-ordet och president" och "vem är rädd för svarteman". Lundvik och Pärleros började då diskutera ras och hudfärg.

Efter att avsnittet släpptes har Alexander Pärleros fått hård kritik för att ha använt just n-ordet vid ett flertal tillfällen under podden. Nyheter24 ringde upp honom för att höra vad han själv hade säga om avsnittet.

Många har blivit upprörda över att du använde n-ordet i din podd med John Lundvik, hur ställer du dig kring det?

– Jag förklarar hur sjukt det var när jag var liten och lekte de här lekarna. Jag säger n-ordet, men jag visar respekt, säger Alexander Pärleros till Nyheter24.

Vad har du fått för reaktioner efter avsnittet?

– Jag har läst alla reaktioner och fått jättebra respons. Jag har förklarat om hur vi uttalade lekarna när vi var små, säger han.

Hur planerade du och ditt team det här avsnittet egentligen? Var det ingen som hajade till under eller efter inspelningen?

– Du har fått ett bra svar nu.

Komikern Filip Dikmen har gått ut på Twitter och kritiserat avsnittet som "Det absolut dummaste jag någonsin har hört", vad säger du om den kommentaren?

Här lägger Alexander Pärleros på.

Unde måndagskvällen gav Pärlros om ursäkt för sitt ordval. 

Alexander Pärleros
Alexander Pärleros gick ut med en ursäkt på Instagram.

"Hej, jag berättade enbart hur otroligt konstigt det är att dom vuxna när jag var liten lärde en leka 'vem är rädd för svarteman' och president och N-ordet. Det var absolut inte meningen att göra något fel jag kämpar varje dag för jämlikhet i samhället så beklagar om det togs fel. Jag sa bara namnet på leken ska absolut inte göras igen och jag ber om ursäkt", skriver han.

Tycker du att Alexander Pärleros gav en bra förklaring?