Amanda Strand, NJIE HOUSE
Amanda Strand är en av deltagarna i det sociala experimentet NJIE HOUSE. - Foto: Amanda Strand/Instagram

Amanda Strand berättar om mardrömsdejten: "Då får jag panik"

Amanda Strand är aktuell för det sociala experimentet NJIE HOUSE tillsammans med fem andra Youtubers. Nyheter24 träffade vloggaren som pratade om allt från friidrott till hennes värsta dejtingupplevelse.


Vloggaren, modellen och make-up artisten, Amanda Strand, 19, är en välkänd profil på sociala medier. Hon har över 140 000 följare på Instagram och 160 000 prenumeranter på Youtube.

Nu är hon högaktuell med det unika projektet, NJIE HOUSE, som går ut på att hon och fem andra stora Youtube-profiler kommer att bo och leva tillsammans under 30 dagar – med uppmaningen att folk ska leva en aktivare livsstil.

Lokalen, som belägen på Regeringsgatan i Stockholm, har stora fönster ut mot gatan – så fansen får en unik möjlighet att integrera med profilerna på ett nytt sätt. 

Hon kommer att bo i lokalen tillsammans med Vlad ReiserFelicia Aveklew, Daniel Norlin, Linus ”Zaitr0s” Andersson och Jasmine ”Jasse” Gustafsson.

Tränade friidrott i nio år

Amanda Strand är högaktuell för NJIE HOUSE. Bildkälla: Amanda Strand/Instagram

Hon har själv en ganska aktiv bakgrund. I nio år tränade hon friidrott och satsade på grenar som längdhopp, höjdhopp och 60 meter.

– Jag var väldigt snabb och explosiv, men jag hade sämst kondition, säger Amanda Strand till Nyheter24.

Men nu har hon slutat med sporten. Idag tillbringar hon istället tiden med att dansa med vänner och med karriären som make-up artist.

Vad tror du att folk stör sig på dig som du bor med?

– Alltså jag kan ju vara lite lat och brukar lägga kläder lite överallt. När jag sminkar mig så är jag inte så duktig på att plocka i ordning. Jag brukar göra det dagen efter.

Tror du att en romans kan uppstå här i huset?

– Man ska aldrig säga aldrig.

Hur ser kärlekslivet ut för dig annars?

– Jag är singel. 

Har du gått på någon Tinderdejt?

– Jag har haft Tinder, men jag har inte använt det på väldigt länge. Jag känner mig lite nojig över Tinder-dejter för man har hört så många skräckhistorier. 

Vad är den värsta dejten du har gått på?

– Jag har haft någon dejt som knappt snackade någonting. När inte någon pratar, då får jag panik. Och istället får att vara tyst själv då börjar jag prata som fan. Jag hatar stel tystnad.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på en riktigt stel dejt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

1 timme sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

2 timmar sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.