Måndag 26 Jul
Stockholm

Här är allt du vill veta om Sanna Lundell

Sanna Lundell i Let's Dance
Sanna Lundell tävlar i Let's Dance – här är allt du vill veta om Sanna. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Journalisten och programledaren Sanna Lundell är en av deltagarna i "Let's Dance". Här är allt du vill veta om Sanna – Hur gammal är hon? Vad jobbar hon med? Hur många barn har hon? Hur länge har hon varit tillsammans med Mikael Persbrandt?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredag drar den nya säsongen av "Let's Dance" igång, och en av de kändisar som ger sig ut på dansgolvet är Sanna Lundell, 40. 

Sanna ska dansa med Aaron Brown, och dansparet ska gå loss i en samba till Simply Reds hit "Stars". 

Instagram berättade Sanna nyligen om hur hon känner inför att tävla i det folkkära TV4-programmet.

"Alltså jag är så kass men älskar det så mycket! Leker loss, låtsas att jag är en prinsessa, Beyonce, Ginger Rogers och Madonna. Och så gråter jag lite när Aaron Brown visar mig dansstegen för att det är så vackert att se hans kattdjursgrace och totala kroppskontroll", skrev Sanna.

Sanna Lundell och Aaron Brown i "Let's Dance". Bildkälla: Stella Pictures

Är du nyfiken på att veta mer om Sanna? Här är allt du behöver ha koll på!

Hur gammal är Sanna Lundell?

Sanna Cecilia Lundell föddes den 6 november 1978 i Stockholm. Hon är dotter till artisten Ulf Lundell och Barbro Zackrisson. Sanna är idag 40 år gammal.

Vad jobbar Sanna Lundell med? 

Sanna är journalist, bloggare och programledare – hennes blogg hittar du här. Sanna har skrivit för bland annat Mama och Aftonbladet. 

Sanna Lundell har gått på Poppius journalistskola. Bildkälla: Stella Pictures

Hon är även programledare, och vi har bland annat sett henne i "Djävulsdansen" i SVT och "Dokumentär" samt "Stalkers" i TV3. Sanna har alltid varit hästintresserad, och i höst är det premiär för Sannas hästprogram "Flocken" på SVT. Hon är även programledare för "Karlavagnen" i P4.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt

Sedan år 2005 har Sanna varit tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt, 55. De var särbos i elva år, men år 2016 flyttade de ihop i en lyxig herrgård utanför Stockholm. För herrgården betalade de 14,4 miljoner kronor. Hela familjen kan njuta av den stora poolen, och dessutom har de ett stall.

I mars 2017 avled Sannas mamma Barbro Zackrisson. I sin blogg berättade Sanna då om sorgen och saknaden efter sin mamma. Hon berättade även hur Persbrandt fanns vid hennes sida genom den svåra tiden.

”Men han är kvar och vi är här. Och jag älskar honom mer än någonsin och det stämmer som dom visa sagt att det som inte dödar stärker och efter regn kommer solsken och resten av alla klyschorna på en och samma gång”, skrev Sanna då i en hyllning till honom.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell började dejta varandra år 2005. Här ser vi paret på Polarpriset år 2015. Bildkälla: Stella Pictures

Hur många barn har Sanna Lundell?

Sanna Lundell var tidigare tillsammans med Wille Crafoord, och tillsammans har de dottern Olga. Med Persbrandt har Sanna idag tre söner – Åke Lo, Igor Edgar och minstingen Rafael Fox som föddes i april 2018.

Sanna Lundell är fyrabarnsmamma. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Sanna Lundell och hypotyreos

Sanna Lundell har tidigare berättat att hon fått diagnosen hypotyreos. Det är en hormonsjukdom som betyder att sköldkörteln producerar för få hormoner.

”Min kropp gick på lågvarv, jag var frusen, utmattad, hade huvudvärk och mådde allmänt piss. Mer piss än vid någon av mina andra graviditeter. Tills jag fick diagnos o medicin,” har Sanna tidigare berättat, skriver Må Bra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela