Martin Timell och Svea Hovrätt
Martin Timells fall ska upp i Svea hovrätt. - Foto: Tomas Oneborg /SvD/TT Bild, Stella Pictures.

Martin Timells önskan stoppas i hovrätten

Martin Timells friades för våldtäkt i Attunda tingsrätt. Elisabeth Massi Fritz företräder kvinnan som anmälde honom, och hon valde att överklaga. I april ska fallet upp i Svea hovrätt. Nu står det klart att Timell försökte stoppa de nya vittnena.


Den 2 och 4 april tas Martin Timells fall upp i Svea hovrätt. Timell åtalades för en våldtäkt och friades helt i Attunda tingsrätt den 8 juni förra året.

Varken Timells försvarare Hanna Lindblom eller åklagaren Anna Bengtsson valde att överklaga den friande domen. Men Elisabeth Massi Fritz, som är målsägandebiträde till den kvinnan som anmälde Timell, överklagade domen.

För en vecka sedan kallade Massi Fritz in nya vittnen, och enligt Expressen ska de vittnena styrka kvinnans berättelse. 

Martin Timell friades helt i Attunda tingsrätt förra sommaren. Bildkälla: Stella Pictures

Det handlar bland annat om det kvinnan anklagar Timell för, men också att kvinnan har "tillfogats ett psykiskt lidande med anledning av gärningen". Hon ska även ha varit orolig och rädd för att polisanmäla händelsen.

Den våldtäkt som kvinnan anmälde Timell för skulle ha ägt rum på en jobbfest i Stockholms skärgård år 2008.

Hanna Lindblom är Timells försvarare och i en kommentar till Expressen sa hon förra veckan att det var "obegripligt" att vittnena dyker upp elva år senare i en händelse som hennes klient har friats från.

Elisabeth Massi Fritz överklagade den friande domen mot Timell. Bildkälla: Jeppe Gustafsson/TT Bild

Nu avslöjar Expressen att Timell försökte stoppa de nya vittnena. I ett dokument från hovrätten så står det att läsa att Timell motsätter sig att hovrätten tillåter den nya bevisningen. Han ansåg att de var vaga och generellt hållna. Men Svea hovrätt nekade Tv-profilens önskan.

Hanna Lindblom säger till Expressen att hon inte är förvånad över att hovrätten godkände vittnena. Detta då det enligt Lindblom är svårt att få bevisning avvisad.

Men Lindblom är övertygad om att Timell kommer att frias även i hovrätten.

– Jag tror hovrätten kommer reagera på att det kommer in elva år senare, och framför allt: Varför kom det inte i tingsrätten?, säger Lindblom till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

3 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.