Maja Nilsson Lindelöfs ord om sonens födsel: "Mådde inte som han skulle"

I ett stark inlägg öppnar Maja Nilsson Lindelöf upp om sonens hälsa, och hatstormen som paret möttes av när Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till EM-kvalet. "Allt för att Victor ansåg sig ha rätten att hålla sin sons hälsa och födsel för sig själv".


I oktober 2018 delade Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf med sig av den fantastiska nyheten att de väntade sitt första barn. Och under måndagen lade de upp rörande bilder på sin nyfödde son för allra första gången.

"Jag vet inte vad man skriver för text till en bild på sin nyfödde son. Men här har ni det, livets bästa händelse fångat i två bilder", skrev nyblivna mamman Maja på Instagram.

Bildkälla: Instagram/Majanilssonlindelof

Rörande och ärligt inlägg om sonen: "inte mådde som han skulle"

Under torsdagen, bara några dagar efter att sonen kom till världen, publicerade Maja Nilsson Lindelöf ett långt, starkt och ärligt inlägg om sonens födsel. Hon förklarar att komplikationer gjorde att graviditeten behövde igångsättas. 

"Det har varit några riktigt tuffa veckor som som avslutades med en planerad igångsättning på grund av komplikationer", skriver hon i bloggen.

Vidare skriver hon:

"Mitt i allt det har det varit kaos runt omkring i media som vi och våra familjer har försökt hantera samtidigt som vi alla visste att vår lille son inte mådde som han skulle där inne."

Sonen växte inte som han skulle 

Dagen innan landslagsuttagningen möttes paret med en oerhört tuff nyhet. De fick veta att bebisen i magen inte växte som det skulle. 

"Jag satt i soffan, klappade på magen och grät varannan minut över att hela min verklighet förändrats", skriver hon på bloggen. 

Hon beskriver den oro och skräck som nyheten innebär – och hur de, mitt i det fruktansvärda, behövde möta hat och hot från omvärlden. 

"Jag fick 12 timmar på mig att bearbeta alla känslor om en igångsättning, eventuellt kejsarsnitt, en tidig förlossning och en bebis som inte mådde bra innan media skadade en hatstorm mot oss" 

"Jag fick kommentarer om att jag borde bli skjuten"

Efter de fått nyheten om sonens hälsosituation valde Victor att tacka nej" till att vara med i EM-kvalet – något som många kritiserade och ifrågasatte. 

Maja förklarar i bloggen att en "omänsklig" hatstorm målades upp av media och omvärlden.

"Istället för att acceptera Victors 'Nej tack, jag måste tyvärr tacka nej den här gången pågrund av personliga skäl' så målades han upp som landsförrädare och man ifrågasätter hans professionalism." 

Hon skriver vidare om de jobbiga dagarna de hade innan födseln – dels av att sonen inte mådde helt bra och dels för att Victors telefon ringde med frågor gällande EM-kvalet. 

Dagarna fylldes av sjukhusbesök, orolighet, frågor till läkaren och ultraljud – men även mobil som ringde het med "frågor om presskonferens, EM-kval, spekulationer och hot".

Hot, som Maja menar kom, för att media och omvärlden inte kunde acceptera parets privatliv. 

Nillson Lindelöf avslutar det kraftfulla inlägget med två slående meningar: 

"Jag fick kommentarer om att jag borde bli skjuten och att Victor är en landsförrädare. Allt för att Victor ansåg sig ha rätten att hålla sin sons hälsa och födsel för sig själv". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanna Guidetti hånar manliga Robinsonprofilen med ny bild

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

1 timme sedan
Sebastian Tadros är en svensk influencer och Youtube-profil. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Tadros.

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

2 timmar sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

2 timmar sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

2 timmar sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

2 timmar sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.