Petter Stordalen, Daniel Redgert
Petter Stordalen om sonens efterfest - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT, Instagram/Danielredgert

Stordalen om festen där sonen gjorde sönder tavla för miljoner

I veckans avsnitt av Daniel Redgerts podcast "Radio Redgert" gästar den norska mångmiljonären och entreprenören Petter Stordalen. Han berättar bland annat om sonens efterfest som slutade med att en tavla värd flera miljoner kronor gick i kras.


I podcasten "Radio Redgert" bjuder entreprenören Daniel Redgert in kända människor för att snacka om allt mellan himmel och jord. I veckans avsnitt gästar den norska entreprenören och mångmiljonären Petter Stordalen, 56, podden. 

Leken i trappan slutade med trasig tavla 

En av de saker som Petter Stordalen berättar för Daniel är om när hans son Jakob, 22, hade en oannonserad efterfest i Petters lägenhet, som blev en riktigt dyr historia.

– De hade en lek i trappan som slutade med att de gick igenom ett neonkonstverk av Tracey Emin, som jag hade köpt för många år sedan, varpå detta gick sönder totalt. "Shit happens" liksom. Jakob berättar det här för mig, men han säger att "det är inte något problem för vi alla har bestämt att vi ska betala för det", berättar Petter Stordalen i podcasten. 

Att Stordalen skulle kontakta försäkringsbolaget med anledning att tavlan hade gått sönder kom inte på tal. Detta eftersom att han inte kände att det föll sig naturligt att säga att tavlan gick sönder när hans son hade en efterfest. 

Men tavlan blev hel och fin igen. Sune Nordgren, en vän till Petter Stordalen, hjälpte till med med att laga konstverket.

– Han gjorde så att Tracey Emin lagades och blev som ny. Och det jag inte visste när jag köpte den för flera år sedan är att den är värd flera miljoner kronor, berättar han i podden. 

"Bortskämda barn är det värsta jag vet"

Precis som för de flesta med barn så betyder Petter Stordalens barn allt för honom och med så mycket pengar på kontot kan det tyckas vara lätt att skämma dem. Stordalen är tvärt om, han har i stället stenkoll på var barnens pengar går. 

– Bortskämda barn är det värsta jag vet. Jag har förklarat att när vi flyger, då flyger jag "business class" eller "first class" och barnen får åka "economy", även om vi är på samma flyg, säger Stordalen.

De får inte flyga första klass förrän de har flugit ekonomi lika många gånger som Stordalen gjort det i sitt liv.

– Tror du att de kanske kör lite "business" bakom din rygg?, frågar Daniel Redgert.

– Nej, det är det som är fantastiskt. Det som mina barn inte helt vet är att deras bankomatkort går via ett system så att jag kan se deras uttag varje månad, förklarar Stordalen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du lyssna på Daniel Redgerts podd?
Tack för din röst!