Laila Bagge
Laila Bagge öppnar upp sig om den tragiska händelsen i sin ungdom. - Foto: TT

Laila Bagges dejt dök inte upp – fick senare dödsbesked

När Laila Bagge var 18 år började hon att dejta en kille, men kände efter ett tag att något inte stod rätt till. Efter att killen inte dykt upp till deras dejt kontaktade hon hans vänner. Senare nåddes hon av beskedet att han var död.


I podcasten ”Roger och Laila”, på I like radio, berättar Laila Bagge om en tragisk händelse i hennes ungdom. 

När hon var 18 år började hon att dejta en kille som var ett år äldre. Hon kände ganska tidigt att något inte stod rätt till, men kunde inte sätta fingret på vad det var. 

De hann gå på några dejter och sedan kom det fram att han mådde väldigt dåligt psykiskt – något han inte visat för Laila.

– Jag hade den här känslan av att jag inte kunde hjälpa honom, jag nådde inte fram, säger Laila Bagge i podcasten. 

"Jag visste att något var fel"

En kväll skulle de ses och äta middag. Laila stod och väntade, hon skulle bli upphämtad av honom med hans bil – men han dök aldrig upp. 

Laila ringde men fick inget svar. Till slut kontaktade hon hans vänner. 

– Jag skickade hem några vänner till honom, och då hade han tagit livet av sig. Han mådde väldigt dåligt. Jag visste att något var fel, men han hade inte berättat detta. 

Laila berättar vidare att det var droger inblandade i bilden. 

– Då öppnades ju Pandoras ask. Jag kände mig maktlös. Vill inte personen bli räddad, är det ju väldigt svårt att rädda en person också. 

I podcasten ”Roger och Laila” berättar Laila Bagge om en tragisk händelse i sin ungdom. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Började klandra sig själv

Laila mådde väldigt dåligt efter den tragiska händelsen. Hon började att klandra sig själv och tänkte om det fanns något hon hade kunnat göra innan det var för sent. 

– Jag kände ju i magkänslan att det är någonting. Han gick ofta på toaletten och det förstår jag ju nu vad han gjorde där.

Tidigare har Laila haft en tendens att dras till personer som är lite svagare, även om det är något hon inte varit medveten om när hon har börjat träffa dem. 

– Jag har dragits till personer som jag kan hjälpa. Och det är inget jag har tänkt från början, utan de här problemen kommer ju fram senare. Så det måste vara saker jag märkt från början, men omedvetet. 

Det här mönstret är något Laila har jobbat hårt för att ta sig ur. 

– Nu har jag en stark sambo som jag för första gången kan luta mig mot. 

Hör när Laila Bagge berättar om den tragiska händelsen i klippet ovan. 

Mår du dåligt eller känner du någon som gör det och behöver hjälp? Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112. Annars finns en stödlinje för personer med tankar på självmord, ring då 90101.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.