Prins Harry, Fortnite
Prins Harry vill förbjuda Fortnite. - Foto: Stella Pictures

Prins Harry vill förbjuda barn från att spela Fortnite

Världens populäraste tv-spel borde förbjudas för barn om du frågar Prins Harry. Dessutom varnar han för att sociala medier är mer beroendeframkallande än alkohol och droger.


Prins Harry, 34, rasar mot världens största tv-spel, nämligen Fortnite. Han menar på att det påverkar barn på ett negativt sätt och vill nu förbjuda spelet. Detta sa han i ett tal på välgörenhetsorganisationen YMCA i London, enligt Daily Mirror.

Han tycker också att Fortnite är för beroendeframkallande och uppmanar föräldrar att bli mer ansvarsfulla så att barnen inte skadas.

– Det är gjort för att skapa beroende, ett beroende som håller dig framför datorn så länge som möjligt. Det är så oansvarsfullt, säger Prins Harry enligt Daily Mirror.

– Det spelet borde inte tillåtas. Vad är fördelen med att ha det i ditt hushåll?, undrar han.

Överlevarspelet Fortnite som går ut på att döda andra onlinespelare med hjälp av vapen, har en åldersgräns på tolv år. Och Prins Harry menar på att föräldrarna inte vet hur de ska hantera deras spelande barn. 

– Det är som att vänta på att skadan ska inträffa, säger han.

Fortnite är för beroendeframkallande om du frågar Prins Harry. Bildkälla: Martha Irvine/AP/TT

Farligare än alkohol och droger

Prinsen går också till angrepp mot sociala medier och varnar för att det är "extremt farligt". Han menar på att det är mer beroendeframkallande än alkohol och droger.

– Det farligare eftersom det normaliseras och det finns inga begränsningar för det. Vi är i en sinnesförändrande tid, säger han.

Harry pratade om en global epidemi som härjar kring unga människors mentala hälsa och uppmanar föräldrar till att minska barnens mobilanvändande. Risken är nämligen att barnen kan utsättas för mobbning.

– Utan den mänskliga kontakten, när du har problem så har du ingenstans att gå, och det enda stället du kan vända dig till är online och då kommer du antagligen bli mobbad i slutändan, säger han.

Uttalade sig 24 timmar efter sitt Instagramredkord

Uttalandet skedde rum 24 timmar efter att Prins Harry och hans gravida fru Meghan Markle, 37, lanserade sitt nya Instagramkonto. Dessutom slog de rekordet att vara den snabbaste användaren någonsin att nå en miljon följare.

Prins Harry uttalade sig 24 timmar efter sitt Instagramrekord. Bildkälla: Stella Pictures
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Fortnite borde förbjudas för barn?
Tack för din röst!