Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

stöttas Martin Timell av sin fru Catarina

- 04/04/2019, 11:49 -

Martin Timell åtalades för våldtäkt men friades helt i Attunda tingsrätt. Domen överklagades av den kvinna som anmält honom, och i veckan har fallet gått upp i Svea hovrätt. Vid Timells sida har han hustrun Catarina.

Den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 61, åtalades för en våldtäkt.

Våldtäkten skulle ha ägt rum på en fest hemma hos Timell på hans landställe på Mjölkö i Stockholms skärgård år 2008. Efter anklagelserna så bröt TV4 allt samarbete med Timell, och alla program där Timell medverkade stoppades.

Timell friades helt i Attunda tingsrätt den 8 juni förra året.

Martin Timell
Martin Timell friades helt för våldtäkten som skulle ha ägt rum i Stockholms skärgård. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Varken Timells försvarare Hanna Lindblom eller åklagaren Anna Bengtsson valde att överklaga den friande domen. Men Elisabeth Massi Fritz, som är målsägandebiträde till den kvinnan som anmälde Timell, överklagade domen.

Den 2 april var det första dagen som Svea hovrätt tog upp Timells fall, och sista dagen i rätten blir imorgon fredag den 4 april.

Med sig till Svea hovrätt så hade Timell sin hustru Catarina, 54. 

Martin Timell och Catarina
Martin Timell och hustrun Catarina har varit gifta sedan 1990. Bildkälla: Stella Pictures.

Martin och Catarina har varit gifta sedan 1990. I en intervju med Aftonbladet år 2006 berättade Timell om hur Catarina är hans "lyckopiller". Dessutom avslöjade han att de pratar i telefon flera gånger om dagen.

– Jag vill bara höra henne prata. Du förstår, jag är så torsk på min fru och mår inte bra om hon inte är närvarande. Jag sover uselt utan henne. Jag kan inte leva utan Catarina, så är det bara. Det är fullkomligt otänkbart, berättade Timell då.

Hustrun har funnits vid hans sida i alla år – och dagen i Svea hovrätt var inget undantag. Under tisdagen var hon på plats i domstolen och utanför rättssalen gav hon honom ett par stöttande ord och en kram.

– Hon har varit ett jättefint stöd till honom, säger Timells försvarare Lindblom i en intervju med Expressen.