Torsdag 28 Okt
Stockholm

Här är allt du vill veta om Kristina "Keyyo" Petrushina

Keyyo
Keyyo är aktuell med en serie på SVT där hon och Johan Rheborg reser till Ryssland. Foto: Instagram

Youtubestjärnan Kristina ”Keyyo” Petrushina är högaktuell med SVT-serien ”Keyyo med Rheborg i Ryssland”. Du har säkert stenkoll på skådespelaren Johan Rheborg, men vad vet du egentligen om Keyyo? Nyheter24 har tagit fram det du vill veta!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kristina ”Keyyo” Petrushina, 22, har gjort sig känd genom sina humoristiska videos på Youtube. 

Nu är hon aktuell med SVT-serien ”Keyyo med Rheborg i Ryssland”, där hon reser tillbaka till sin födelsestad Omsk i Sibirien – tillsammans med skådespelaren Johan Rheborg. 

Nyheter24 har tagit fram det du troligtvis vill veta om Youtubestjärnan och programledaren Keyyo! 

Uppväxt  

Kristina ”Keyyo” Petrushina föddes 1997, i Omsk, Ryssland. När hon var åtta år gammal flyttade hon tillsammans med sin familj till Sverige. 

– Vi flyttade till en by i Dalarna med 5 000 invånare. Jag tänkte ”jaha, så er matbutik har stängt klockan fyra på vardagarna”, säger Keyyo i en intervju med Aftonbladet. 

Hon gick sedan på gymnasiet i Göteborg, det estetiska programmet med inriktning på teater. Nu bor Keyyo i Stockholm. 

Youtube 

Keyyo började att videoblogga redan som nioåring och har lagt ut sina videos på nätet sedan hon var 13 år. I videobloggarna gör hon sketcher med olika karaktärer, bland annat ryska Natalia, nörden Per-Erik och rikemansdottern Fredrica.  

Torsdag 4 april är det säsongsstart för Keyyo med Rheborg i Ryssland, på SVT1. Bildkälla: Instagram/keyyo

Karriär 

Hon fick sin egen humorserie på SVT Play, Keyyo & co, våren 2014. Inför valet samma år medverkade hon i SVT:s humorprogram Valfeber, med bland andra Clara Henry och William Spetz. 

Hösten 2015 gjorde hon ytterligare en serie som visades på SVT Play, Ombytta roller med Keyyo, som handlade om att hon skulle skaffa sig ett sommarjobb. 

Våren 2017 programledde hon TV4:s talang tillsammans med Pär Lernström. Hösten samma år blev hon radioprogramledare för Morgonpasset i P3. 

Hennes föreställning Ryssen Kommer! hade premiär våren 2018. Hon skrev själv manus till föreställningen och i den berättar hon om sin barndom som präglades av utanförskap. 

– Jag hade inte något superstort umgänge, eller inget alls egentligen. Jag kände inte heller att jag hörde hemma någonstans, säger Keyyo till Nöjesbladet. 

Priser

Keyyo har vunnit ett flertal priser under sin karriär som komiker, youtuber och programledare. 2014 tog hon emot pris för årets stjärnskott på Youtube-galan Guldtuben. 

På Gultuben-galan, två år senare, utsågs hon till Sveriges roligaste Youtuber och vann pris för årets humorkanal. Samma år fick hon även pris för bästa collab tillsammans med Clara Henry. 

Keyyo med Rheborg i Ryssland har premiär på SVT1 torsdag 4 april 21:00.

Tittar du på Keyyo med Rheborg i Ryssland?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela