Meghan Markle
Meghan Markle har blivit känd världen över i och med giftermålet med prins Harry. - Foto: TT

Här är allt du vill veta om hertiginnan Meghan Markle

Meghan Markle har ju minst sagt varit omskriven i pressen sedan hon blev hertiginnan av Sussex. Men du kanske inte har hängt med i vem hon är och vad hon har för bakgrund? Ingen fara, Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om hertiginnan.


Meghan Markle, 37, gifte sig med prins Harry den 19 maj 2018. I början av december förra året meddelade paret att de ska bli föräldrar och deras bebis förväntas komma till världen nu under våren.

Givetvis har Meghan fått ett strålkastarljus på sig i och med giftermålet med den brittiske prinsen. Men hon var i rampljuset redan innan hon träffade Harry, då hon arbetade som skådespelerska. 

Om du inte hängt med i svängarna kan du andas ut – Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om Meghan Markle. 

Skådespelarkarriären 

Hennes skådespelarkarriär startade 2002 då hon hade en liten roll i tv-serien General Hospital. Sedan rullade det på med ett flertal roller i både filmer och serier. Den roll hon är mest känd för är rollfiguren Rachel Zane i TV-serien Suits. 

I slutet av 2017 la Meghan sin skådespelarkarriär på hyllan i och med att hon förlovade sig med prins Harry. 

– Jag ser det inte som att jag ger upp min karriär. Jag ser det bara som en förändring. Det är ett nytt kapitel. Jag har jobbat med tv-serien ("Suits", reds. anm) i sju år. Vi hade en väldig tur som kunde ha serien så länge. När vi hade spelat in 100 avsnitt så kände jag att jag kunde bocka av det och jag känner mig väldigt stolt över det jobbet jag har gjort där. Nu är det dags att jobba som ett team med Harry, sa Meghan i en intervju då, något som rapporterades av Harpers Bazaar.

Meghan Markle och prins Harry har varit gifta sedan den 19 maj 2018. Bildkälla: Aaron Chown

Konflikten med Kate Middleton 

Det har rapporterats flitigt om Meghans relation till svägerskan, Kate Middleton (gift med prins William). Den ska med tiden ha blivit alltmer ansträngd. 

Till en början verkade de komma väl överens, men på bilder tagna under senare tid har de sett ut att vara mer reserverade mot varandra. 

Bland annat ska de ha hamnat i en konflikt inför Meghan och Harrys bröllop. Då ska Meghan ha varit missnöjd med klänningen som Kates dotter skulle bära. Meghan och Kate började att bråka och sedan brast Kate ut i tårar, detta skrev The Sun.

Bjöd bröllopsgäster på marijuana 

2011 gifte sig Meghan för gången och det var med Trevor Engelson, på en strand på Jamaica. I läckta mail som brittiska The Sun tog del av framkom det att Meghan gav bort marijuana i små påsar – till gästerna på sitt bröllop. 

Paret skilde sig två år senare. 

Förbjudit prins Harry att dricka alkohol 

Nu när Meghan är gravid avstår hon får alkohol och annat som kan skada bebisen i sin mage. Meghan har lyckats få in den tidigare partyprinsen, prins Harry, på samma spår. 

Hon har förbjudit maken att dricka alkohol, kaffe och te. Meghan ska även ha fått prins Harry att sluta röka, svära och bita på naglarna. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om det brittiska kungahuset?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.