Onsdag 12 Maj
Stockholm

Här är allt du vill veta om hertiginnan Meghan Markle

Meghan Markle
Meghan Markle har blivit känd världen över i och med giftermålet med prins Harry. Foto: TT

Meghan Markle har ju minst sagt varit omskriven i pressen sedan hon blev hertiginnan av Sussex. Men du kanske inte har hängt med i vem hon är och vad hon har för bakgrund? Ingen fara, Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om hertiginnan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Meghan Markle, 37, gifte sig med prins Harry den 19 maj 2018. I början av december förra året meddelade paret att de ska bli föräldrar och deras bebis förväntas komma till världen nu under våren.

Givetvis har Meghan fått ett strålkastarljus på sig i och med giftermålet med den brittiske prinsen. Men hon var i rampljuset redan innan hon träffade Harry, då hon arbetade som skådespelerska. 

Om du inte hängt med i svängarna kan du andas ut – Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om Meghan Markle. 

Skådespelarkarriären 

Hennes skådespelarkarriär startade 2002 då hon hade en liten roll i tv-serien General Hospital. Sedan rullade det på med ett flertal roller i både filmer och serier. Den roll hon är mest känd för är rollfiguren Rachel Zane i TV-serien Suits. 

I slutet av 2017 la Meghan sin skådespelarkarriär på hyllan i och med att hon förlovade sig med prins Harry. 

– Jag ser det inte som att jag ger upp min karriär. Jag ser det bara som en förändring. Det är ett nytt kapitel. Jag har jobbat med tv-serien ("Suits", reds. anm) i sju år. Vi hade en väldig tur som kunde ha serien så länge. När vi hade spelat in 100 avsnitt så kände jag att jag kunde bocka av det och jag känner mig väldigt stolt över det jobbet jag har gjort där. Nu är det dags att jobba som ett team med Harry, sa Meghan i en intervju då, något som rapporterades av Harpers Bazaar.

Meghan Markle och prins Harry har varit gifta sedan den 19 maj 2018. Bildkälla: Aaron Chown

Konflikten med Kate Middleton 

Det har rapporterats flitigt om Meghans relation till svägerskan, Kate Middleton (gift med prins William). Den ska med tiden ha blivit alltmer ansträngd. 

Till en början verkade de komma väl överens, men på bilder tagna under senare tid har de sett ut att vara mer reserverade mot varandra. 

Bland annat ska de ha hamnat i en konflikt inför Meghan och Harrys bröllop. Då ska Meghan ha varit missnöjd med klänningen som Kates dotter skulle bära. Meghan och Kate började att bråka och sedan brast Kate ut i tårar, detta skrev The Sun.

Bjöd bröllopsgäster på marijuana 

2011 gifte sig Meghan för gången och det var med Trevor Engelson, på en strand på Jamaica. I läckta mail som brittiska The Sun tog del av framkom det att Meghan gav bort marijuana i små påsar – till gästerna på sitt bröllop. 

Paret skilde sig två år senare. 

Förbjudit prins Harry att dricka alkohol 

Nu när Meghan är gravid avstår hon får alkohol och annat som kan skada bebisen i sin mage. Meghan har lyckats få in den tidigare partyprinsen, prins Harry, på samma spår. 

Hon har förbjudit maken att dricka alkohol, kaffe och te. Meghan ska även ha fått prins Harry att sluta röka, svära och bita på naglarna. 

Tycker du om det brittiska kungahuset?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela