Lördag 8 Maj
Stockholm

Avicii släpper ny musik – ett år efter sin död

Nu har Tims team gått ut med att stjärnan lämnat efter sig en samling låtar, som familjen  nu beslutat sig för att dela med världen. I ett pressmeddelande förklarar de även anledningen bakom
Nu har Tims team gått ut med att stjärnan lämnat efter sig en samling låtar, som familjen nu beslutat sig för att dela med världen. I ett pressmeddelande förklarar de även anledningen bakom. Foto: Christine Olsson/TT

Fansens glädje! ”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runtom i världen”, skriver ”Team Avicii” i ett pressmeddelande

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.

Tim "Avicii" Bergling hittades död den 20 april. Bildkälla: Amy Sussman/Invision/AP/TT Bild

Nu har Tims team gått ut med att stjärnan lämnat efter sig en samling låtar, som familjen  nu beslutat sig för att dela med världen. I ett pressmeddelande förklarar de även anledningen bakom. 

”Han lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta”, skriver ”Team Avicii” i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runtom i världen.”

Låtskrivarna som stjärnan samarbetade med på det efterlämnade materialet har tagit vid för att slutföra låtarna och komma så nära Tim ”Avicii” Berglings vision som möjligt. 

Den första singeln ”SOS” släpps den 10 april och i juni får världen ta del av fullängsalbumet, all vinst går till stiftelsen ”Tim Bergling Foundation”.

Familjen startade stiftelsen ett år efter stjärnans bortgång, med syftet att stödja organisationer och individer som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa och självmord, samt engagera sig inom klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela