Söndag 16 Maj
Stockholm

Det skrev Avicii på sin telefon tre dagar innan han dog

Avicii
Tim "Avicii" Bergling jobbade på ett album med 16 låtar. Nu har hanns crew bestämt att albumet ska släppas. Foto: Amy Sussman

Avicii var i full färd med att färdigställa sitt tredje album när han dog. Ett år senare har familjen beslutat att hans musik ska släppas. Nu berättar pappan om Tims sista rader han skrev på sin mobiltelefon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.

Tim "Avicii" Bergling hittades död den 20 april. Bildkälla: Amy Sussman/Invision/AP/TT Bild

Nu har Tims team gått ut med att stjärnan lämnat efter sig en samling låtar, som familjen  nu beslutat sig för att dela med världen. I ett pressmeddelande förklarar de även anledningen bakom. 

”Han lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta”, skriver ”Team Avicii” i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runtom i världen.”

Skrev meddelande på sin telefon den 10 april

Det är i en intervju med DN som Tim "Avicii" Berglins far Klas Bergling som sorgen efter Tims död samt om valet att släppa hans musik ett år efter han gått bort. Enligt Klas var det hela en sista önskan från Tim. 

Den 17 april, tre dagar innan sin död, gjorde han nämligen följande anteckningar i sin telefon.

Tim Bergling sörjs världen över. Bildkälla: Amy Sussman

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet. Och njut av framgången, men inte den materialistiska framgången”. 

”Hjälp andra artister framåt”.

”Överför känsla till låten, känslan som sången är skriven i kommer att smitta”, skrev han. 

Vid sin bortgång var Avicii i slutfasen av att färdigställa ett nytt album med 16 låtar – ”TIM” som nu släpps den 6 juni.

Kommentera
Kopiera länk
Dela