Allison Mack erkänner brott i sexsekten Nxivm
Skådespelaren Allison Mack erkänner brott i sexsekten Nxivm - Foto: Stella Pictures, Youtube. Bilden är ett montage.

Allison Mack erkänner brott i sexsekten Nxivm

"Smallville"-skådespelaren Allison Mack erkänner nu brott som hon har pågått i sexsekten Nxivm. Sektens grundare Keith Raniere står även han åtalad för flera grova brott bland annat våldtäkt på en 12-årig flicka.


Skådespelaren Allison Mack, 36, känner många igen från serien "Smallville". Mack har åtalats för att ha varit inblandad i sexsekten Nxivm, där hon länge räknats som en av sektens högt uppsatta medlemmar.

Mack har nu erkänt utpressning mot två kvinnor i sekten, skriver CNN. Hotet bestod av att om kvinnorna inte utförde vissa arbetsuppgifter så skulle Mack sprida privat information om kvinnorna.

Sekten Nxivm grundades 1998 av Keith Raniere, 58. Han är åtalad för bland annat trafficking och sexuellt utnyttjande av minderårig. Sekten är även känd för att brännmärka medlemmarna med Keith Ranieres initialer. 

Allison Mack i "Smallville". Bildkälla: Stella Pictures.

Våldtäkt av minderårig

Det ska även ha förekommit påtvingat sex och extrema dieter där sektmedlemmarna bara har fått äta mindre än 900 kalorier om dagen.

Enligt The Sun så är Ranieri åtalad för att ha våldtagit flickor så unga som 12 år gamla. Han ska även ha fängslat en kvinna i 18 månader eftersom hon hade fått känslor för någon annan. En sektmedlem ska han även ha tvingat att springa in i ett träd och dricka från en vattenpöl.

Nxivm-grundaren Keith Raniere. Bildkälla: Youtube

Under de så kallade "lektionerna" fick vissa kvinnor bära fejkade ko-spenar över sina bröst medan de blev kallade nedsättande ord. Raniere nekar till alla anklagelser.

Försökte värva Emma Watson

Nxvim har främst riktat sig till skådespelerskor, och tidigare har Vanity Fair rapporterat om hur Mack försökte locka över "Harry Potter"-stjärnan Emma Watson till sekten.

När Raniere greps gick FBI-agenten William F. Sweeney Jr. ut med ett uttalande till ABC News.

– Han ska ha deltagit i fruktansvärda gärningar och brännmärkt och bränt dom, med hjälp av andra kvinnor som har opererat inom detta pyramidspel. De här allvarliga brotten mot mänskligheten är chockerande. Vi ser till att den här tortyren får ett slut idag, sa han då, uppger Vanity Fair.

Den 11 september 2019 faller domen mot Allison, och enligt Newsweek så riskerar hon 15 års fängelse. Det kan även bli fråga om livstids fängelse för "Smallville"-skådespelaren. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!