Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aviciis team om hans sista album: "Så gjorde vi för att få klart det"

- 12/04/2019, 16:16 -
Avicii

Albumet ”Tim” släpps den 6 juni 2019, på Sveriges nationaldag.

Barry Brecheisen

Tim "Avicii" Berglings sista album "Tim" släpps postumt ett år efter hans död. Det bestämde hans föräldrar tillsammans med hans team. Men albumet var inte helt klart, vilket blev upp till hans team att fixa.

Det var under torsdagen som Tim "Avicii" Bergling släppte en ny låt – ett år efter sin död. Det var Tims familj tillsammans med hans team som bestämde att hans låtar skulle "släppas ut" och inte stängas in. 

Albumet ”Tim” släpps den 6 juni 2019, på Sveriges nationaldag. Det innehåller 16 nya låtar, som var nästintill klara då Tim tragiskt gick bort i april 2018.

Avicii
Albumet ”Tim” släpps den 6 juni 2019, på Sveriges nationaldag. Albumet kommer att innehålla 16 olika låtar. Bildkälla: ”The story behind the album ”Tim”

Många har nu frågat sig hur albumet kunde slutföras, vilket de nu berättar om I en ny minidokumentär, som publicerades 5 april och heter ”The story behind the album ”Tim”.

Producenterna och låtskrivarna som Avicii arbetade med säger där att 75 till 80 procent av materialet låg helt klart. För att färdigställa resten har flera av Aviciis närmsta valt att lägga till  detaljerade anteckningar som Avicii lämnade på sin dator och sin telefon.

– De som arbetat mycket med Tim och visste hur han tänkte har fått hjälpas åt att sätta ihop det sista materialet, berättar Per Sundin som är VD på Universal Music. 

– Vi satt med dessa 16 låtar och tänkte, hur kan vi hedra och hylla Tim så mycket vi kan med detta, och där började vi. Sedan satte vi ihop alla som arbetade med att skapa musik med Tim. Ingen satt och sa "jag vet exakt hur vi ska göra", utan det var mer att vi hjälps åt och ser vart det landar, berättar han. 

Avicii
Snart ett år har gått sen Tim "Avicii" Bergling hittades död i Oman – en hel värld har sen dess sörjt den svenska musikern. Bildkälla: ”The story behind the album ”Tim”.

Låtskrivaren Carl Falk berättar att han använde Tims tidigare verk som sina referensramar när han arbetade igenom materialet till albumet "Tim". 

– Mina referensramar blev Tims tidigare musik och låtar vi jobbar fram tillsammans tidigare. Hur vi skapar dem, hur vi tänk kring dem i melodier, instrument och så vidare, berättar han.