Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Meghan Markles annorlunda val av födsel – bryter kunglig tradition

- 15/04/2019, 14:00

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, och prins Harrys första barn kommer snart till världen. Nu har det kommit uppgifter om hur Meghan planerar att föda, och det är ett lite annorlunda alternativ.

Meghan Markle, 37, gifte sig med prins Harry den 19 maj 2018. I början av december förra året meddelade paret att de ska bli föräldrar och deras bebis förväntas komma till världen vilken vecka som helst. 

Nu har det kommit uppgifter om att Meghan Markle planerar att föda sitt första barn genom vattenfödsel – och blir därmed den första brittiska kungligheten någonsin att använda sig av den metoden, det skriver Mirror.

Bryter fyra decenniers tradition

Hertiginnan av Sussex kommer nu att bryta fyra decennier av kunglig tradition eftersom hon har valt bort att föda på Lindo Wing, i centrala London. 

På den privata mödravårdscentralen har både prins William och Harry fötts – samt Williams tre barn med Kate Middleton. 

Istället går det rykten om att förlossningen ska ske i hennes och Harrys nya hem, i Windsor. 

Idéen till att sätta barnet i värden med hjälp av vatten grundar sig tydligen i Meghans respekt för alternativ medicin, enligt Mirror.

En vän till prins Harry berättade i Daily Star Sunday att ingen av dem blev chockade när de fick reda på att Meghan hade pratat om vattenfödsel, eftersom hon är väldigt intresserad av homeopati. 

– Tydligen vill hon att födseln ska vara så naturlig som möjligt: inga droger, inga kejsarsnitt och så vidare, säger vännen till Daily Star Sunday. 

Vännen säger även att det här är nästa logiska steg i och med hennes intresse för yoga och meditation. 

Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och prins Harrys bebis förväntas komma till världen vilken vecka som helst. Bildkälla: Instagram/sussexroyal

Gemensamt Instagram-konto

Meghan och Harry förväntas att ge fansens första glimt av deras nyfödda på Instagram. Det kungliga paret har nämligen startat upp ett gemensamt Instagram-konto. 

– De kommer definitivt släppa en bild på sitt eget Instagram-konto för att deras fans ska kunna fira med dem, efter att de har firat privat som en familj, säger en kunglig källa enligt Mirror.  

Vill du veta mer om Meghan Markle, Hertiginnan av Sussex, kan du läsa om henne här!