Onsdag 21 Apr
Stockholm

Så här gick det sen för familjerna i "Sofias änglar"

Sofias änglar
Så här gick det för familjerna i Sofias änglar. Foto: Erik Simander/TT

I onsdagens program av "Sofias änglar" åker Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström hem till tre familjer från tidigare säsonger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vårens säsong av "Sofias änglar" börjar lida mot sitt slut. Programmet där Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström hjälper familjer som haft otur i livet har berört många hjärtan. 

I onsdagens avsnitt åker trion tillbaka till tre familjer från tidigare säsonger.

Barnen förlorade sin pappa

Våren 2018 besökte Sofia, Johnnie och Mattias tvåbarnsfamiljen i Huddinge. Tvåbarnspappan Max hade drabbats av strupcancer och hela världen vändes upp och ned för honom, sambon Ann-Sofie och deras två barn. Dessutom hade de problem med huset som var tvunget att renoveras.

Sofia, Johnnie och Mattias (samt flera hantverkare och byggnadsarbetare) hjälpte familjen med att fixa i ordning huset. 

I onsdagens program kommer trion tillbaka till huset i Huddinge – men dessvärre har Max förlorat kampen mot cancer. Han avled 26 juli 2018. 

– Jag fyllde år den 17 juli, så jag sa till honom att "jag vill att du överlever min födelsedag", och det gjorde han, berättar Ann-Sofie i programmet. 

I dag bor Ann-Sofie och barnen kvar i huset och pratar om pappa Max varje dag. 

– Livet måste fortsätta. Det är upp till mig att sköta det här och ta hand om barnen. Så länge de mår bra, så klarar jag mig, då håller jag ihop. Så länge jag vet att de mår okej, så fixar jag det – tror jag, med hjälp. Jag har blivit bättre att ta hjälp och fråga om hjälp. Det är viktigt, säger Ann-Sofie. 

"Vi har kommit en bra bit på vägen"

När Christine Wester och Johannes Nilsson renoverade sitt hus i Viskafors blev Johannes plötsligt sjuk och blev även sängliggandes, men läkarna visste inte vad det berodde på. Det ledde till att renoveringen stannade upp och Johannes blev mer deprimerad. I februari 2018 tog han sitt liv. 

Sofias änglar kom till Christine och de två döttrarna för att hjälpa dem att färdigställa huset. 

I kvällens avsnitt berättar Christine hur det har varit sedan Sofia, Johnnie och Mattias var där. 

– Vi mår mycket bättre, men det är såklart att det är långt i från bra. Men alla dåliga reflektioner som man hade från huset, innan ni var här, finns inte kvar. Vi har kommit en bra bit på vägen, säger Christine.

Förlorade båda sina döttrar 

Camilla och Andreas i Sollentuna har fått gå igenom alla föräldrars värsta mardröm – de fick ta farväl av sina tvillingdöttrar Nova och Saga. Nova blev 3 år och Saga hann inte fylla 6 år. 

När systrarna var omkring ett år gamla fick föräldrarna veta att de hade "dravets syndrom", något som är en följddiagnos på en genmutation. Den visar sig främst genom epilepsianfall av olika sorter. 

Sofias änglar hjälpte familjen att fixa till deras hus. 

– Den största förändringen för oss sedan Sofias änglar var här är att tyngden över bröstet är borta. Det är så skönt att det är så lugnt och fint hemma, säger Camilla. 

Sofias änglar sänds på kanal 5 och dplay 21:00. 

Har du följt Sofias änglar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela