Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Laila Bagges ord om mångmiljonförlusten: ”Över en natt"

- 23/04/2019, 11:34

Radio- och tv-profilen Laila Bagge förlorade åtta miljoner kronor över en natt. Det var när hon lämnade sitt smyckesföretag ”Rock by Sweden” som något gick väldigt snett.

Laila Bagge, 46, startade upp smyckesföretaget ”Rock by Sweden” tillsammans med affärspartnern Lili Assefa, 43. Bagge designade själv de rockiga smyckena och mot slutet omsatte företaget 4,7 miljoner kronor. 

2015 såldes "Rock by Sweden" och försäljningspriset var 50 miljoner nyemitterade aktier i det nya bolaget. Men det var här något gick snett. 

– Jag fick ju pengar för det först, men så fick jag också pengar för det i aktier i det nya bolaget. Som mest var de uppe på åtta miljoner. Jag tänkte: ”Jag väntar lite till, tills det stiger, då cashar jag in”, säger Laila Bagge i podcasten Roger & Laila. 

Laila Bagge
Laila Bagge förlorade åtta miljoner kronor över en natt. Bildälla: Stella pictures

Sedan blev det säljstopp på börsen och det slutade med att Laila inte fick ut några pengar alls. 

–Jag har varit rik på pappret, så att säga. Det var väldigt surt. Jag satt och tänkte: ”Jag skulle ha löst in de där åtta millarna”, säger hon i podcasten. 

Trots den stora pengaförlusten känner sig Laila inte bitter över de förlorade miljonerna i dag. 

– Det är ju bara pengar. Nu låter det så jävla klyschigt, men faktiskt så är det viktigaste att man mår bra, är frisk och har nära och kära i livet, säger Laila. 

Podcasten Roger & Laila finns att lyssna på I Like Radio.

Har du förlorat pengar någon gång?