Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då öppnar Disney världens första Star Wars-park

- 24/04/2019, 12:52 -

Nu får alla Star Wars-fantaster en kraftfull anledning att bege sig till andra sidan Atlanten. Det är nämligen så att världens två första Star Wars-nöjesparker ska slå upp sina portar för allmänheten.

Det är Disney som ser till att alla Star Wars-fans runtom i världen nu inte bara får en, utan två nöjesparker att besöka. Parkerna kommer att gå under namnet Star Wars: Galaxy's Edge och nu står det klart vilka datum som de två nöjesparkerna kommer att släppa in allmänheten. 


Då öppnar parkerna 

Det är på Disneyland Anaheim, Kalifornien den 31 maj - och Disney's Hollywood Studios i Orlando, Florida den 29 augusti som portarna slås upp. Båda datumen är några månader tidigare än när man först trodde att parkerna kunde invigas. 

Bildkälla: Disney

Bildkälla: Disney

Bildkälla: Disney

Bildkälla: Disney

Parkernas attraktioner kommer att fortsätta utvecklas efter öppningsdatumen. Men något som kommer att vara klart från start är bland annat att man ska kunna styra Han Solos flaggskepp Millenium Falcon

Här kan du läsa mer om den nya Star Wars-parken! 

Gillar du Star Wars?