Star Wars
Disney Land lanserar en ny Star Wars-park. - Foto: Disney/Lucasfilm

Här är världens första Star Wars–park – ny video visar alla galaktiska upplevelser

Äntligen lanseras en ny Star Wars-park på Disney Land i USA, nämligen Galaxy's Edge. Har du alltid drömt om att vandra runt bland stormtroopers och utföra uppdrag i en galax långt, långt borta? Då kommer din dröm snart att gå i uppfyllelse!


Du går och sätter dig i ett av sätena i galaxens snabbaste rymdfärja, The Millenium Falcon. Plötsligt attackerar The First Order och du får snabbt väja undan från laserkanonerna samtidigt som din kompis skjuter tillbaka mot de onda farkosterna.

Ja, det är en av nyheterna i sommarens stora äventyr ute i galaxen. Disney Land kommer att lansera ett nytt Star Wars-land, hela 56 000 kvadratmeter stort. Exakta datum är ännu inte satta men det vi vet är att parken på Disney Land i Kalifornien kommer vara klar under sommaren 2019 och parken i Florida under hösten samma år.

Galaxy's Edge heter den nya temaparken och den kommer att ta besökarna in i Star Wars verklighet och då menar vi hela Jedi-rubbet. Parken kommer återspegla en planet som heter Batuu och den kommer att vara fylld av allt som har med filmerna att göra. 

Patrullerande Stormtroopers

Stormtroopers kommer att gå runt och patrullera gatorna, ai-robotar kommer dela ut utmanade uppdrag till besökarna och även maten kommer återspegla Star Wars så långt det går. Inga pommes med dipp med andra ord. Utan maten kommer efterlikna galaxkäket så långt det bara går. Detta skriver CNN.

Dricka öl i Mos Eisley

Och sedan tidigare har det avslöjats att besökarna kommer kunna ratta kontrollerna på Han Solos rymdskepp The Millenium Falcon och dricka bärs i Mos Eisley-cantinan. Har du alltid drömt om att styra din egen R2D2? Det kommer du kunna göra även här – dessutom efter din egen design!

Du kan köpa din egen ljussabel

Du kommer även att få vara delaktig i ett stort slag mellan rebellalliansen och imperiet, The Resistance och First Order. Så vill du vara redo för strid kan det vara idé att köpa en egen ljussabel, vilket du också kan göra i parken.

Gästerna uppmanas att använda parkens app för att kunna öppna låsta dörrar, översätta främmande språk och ta emot olika uppdrag. Dessutom ska man kunna integrera med robotar och scanna lådor på mystiska föremål, enligt australiska News

Se klippet här för att ta reda på alla detaljer i Disney Lands nya Star Wars-park!

Besökarna kommer kunna integrera med robotar och följa med på olika äventyr i den nya Star Wars-parken på Disney Land. Bildkälla: Disney/Lucasfilm
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hur taggad är du på att besöka Star Wars nya temapark?
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

3 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.