Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabella Löwengrips ekonomi avslöjad: "Går inte ihop"

- 24/04/2019, 14:46

Entreprenören, bloggaren och influencerprofilen Isabella Löwengrip lever ett liv i lyx och är mångmiljonär. Men utgifterna är många – och höga. Tidningen Expressen har kartlagt Löwengrips ekonomi och pratat med källor med insyn i hennes affärer.

Bloggerskan och entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 28, uppdaterar ofta sina fans om sin glamourösa vardag. 

Hon flyttade nyligen in i en villa på Lidingö med prislappen 26,5 miljoner kronor. Av den summan är 22,5 miljoner kronor lånade. Löwengrip kör dessutom en Porsche Panamera, har en egen kock, hemhjälp och städare. 

Snart flyttar Löwengrip sitt kontor till Gallerian i Stockholm, och där kommer månadshyran för kontorsplatsen på 900 kvadratmeter vara över en halv miljon kronor – i månaden.

Tidningen Expressen har kartlagt Isabellas ekonomi och affärer – och i deras granskning avslöjas det bland annat hur mycket hennes bolag omsätter och hur mycket vinst Isabella gör. 

Trots att Isabella är mångmiljonär med ett eget kapital på tio miljoner kronor så är frågan hur länge pengarna räcker.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip på prinsessan Sofias galamiddag hösten 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

"En viss ångest" 

Den som följer Isabella i sociala medier har nog inte kunnat undgå att hon flyger privatjet oftare än vad många andra tar en hyrbil till Göteborg. Inte heller det är särskilt billigt. Enligt Expressen kostar en resa med en mindre privatjet cirka 55 000 kronor mellan Stockholm och Helsingfors.

En person med inblick i Löwengrips många bolag får helt enkelt inte siffrorna att gå ihop.

– Lägger man samman hennes kostnader och tittar på verksamheten får jag inte det att gå ihop. Hon kan ju naturligtvis ha sparat pengar under alla de år hon varit aktiv. Men då lär de snabbt ta slut med privatjet, säger källan till Expressen.

Även flytten till de nya lokalerna tycks vara något av ett orosmoment. En källa berättar för Expressen att både Isabella och hennes personal har "en viss ångest inför flytten".

– Det är ju en mycket hög hyra, säger källan till Expressen.